Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: A630 czy S3?

Początki nałogu

Domyślnie matryca 1/2,5 a 1/1,8

Witam, mam pytanie do użytkownikó praktyków: czy jest dostrzegalna róznica między wielkościa matrycy 1/2,5 (np. canon S3, panasonic fZ7, H5) oraz 1/1.8? (np. canony serii 6xx). Chodzi mi o odbitki raczej 10x15 oraz ogląanie obrazu w monitorze komputera. Czy w praktyce różnica jest aż tak duża? Pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie z A75 na????

Witam, czy warto przesiadac się z Canona A75 na serię 6xx, a może n S3? Czy wybrac większe możliwości sprzętowe S3, czy też jakośc zdjęć np. A610?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rosim Zobacz posta
    Czy wybrac większe możliwości sprzętowe S3, czy też jakośc zdjęć np. A610?
    A dlaczego uwazasz ze A610 ma lepsza jakosc zjec niz S3? Wg mnie porownywalna. Serie A i SX IS roznia sie mozliwosciami i parametrami ale jakoscia sobie nie ustepuja. Wyzsza klasa jakosci zdjec to dopiero seria Sxx , Gx i Pro1.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W nawiazaniu do watku http://canon-board.info/showthread.php?t=17043 tlumaczenie powyzszej wypowiedzi na jezyk potoczny moze brzmiec: "chce kupic Canona A610 - zdecydujcie za mnie bym go kupil, bym mogl pozniej zwalic wine 'a bo na forum mi kazali go kupic' " . Oczywiscie o przymruzeniu oka nie wolno zapomniec

A bardziej serio - na ekranie i 10x15 nie zauwazysz roznicy. Na wiekszych odbitkach byloby to mozliwe (ilosc szczegolow, ostrosc, szumy).

Początki nałogu

Domyślnie

Vitez, tak mi się zdaje po obejrzeniu wielu zdjęć na pbase, test na optyczne oraz większa matryca 1/1,8 przy mniejszym upakowaniu tj. 5 mpx, pozdrawiam

Początki nałogu

Domyślnie

e tam, zaraz zwalił winę, za A610 może przemawiać, niezależnie od parametrów, również rozmiar rozmiar

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Wybierz to co Tobię się podoba i według Ciebie daje możliwość uzyskiwania lepszych fotek. Osobiście rekomenduję serię G albo S2 (już nie produkowany) lub S3 IS.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Początki nałogu

Domyślnie do użytkowników S2/S3

Witam, mam krótkie pytanie do użytkowników canona S2/S3, czy często korzystacie z dużych zbliżeń? Czy mega zoom był priorytetem zakupu tego aparatu, czy tez raczej stosowany jest przede wszystkim w fotografii przyrodniczej? Jak jest w praktyce, czy MZ jest naprawdę bardzo istotny, czy też "przydaje się" od czasu do czasu? Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar blue7
    Miasto
    Przemyśl

Domyślnie Re: S2

Kupując aparat S2/S3 który jest typowym Ultra Zoomem jednym z głównych czynników jest tutaj zbliżenie (mowa tylko o optycznym). Ja miałem S1, teraz S2 i wiem na co stać te aparaty. Fotografuję głównie przyrode, zoom jest bardzo przydatny i bardzo często z niego korzystam. Jeśli chodzi o maksymalne zbliżenie, to wykorzystuję je rzadziej, bo do wykonania naprawde wyraźnego zdjęcia potrzebny jest statyw bo IS nie zalatwi sprawy do końca (jedynie zniweluje w pewnym stopniu ew poruszenie).
    ||||| blue7 |||||
    Canon S2 IS + Raynox DCR-250 + akcesoria
    ..feel the love - don't give it a name..

Początki nałogu

Domyślnie A630 czy S3?

Witam, prosze o pomoc w wyborze aparatu, zamiast opisywać, czego szukam wskaże 2 modele i link do moich dotychczasowych, przykładowych zdjęć z CA75: http://www.onephoto.net/p...ew=fotos&show=4
    Co proponujecie dla tego rodzaju fotek? Myśle o tych modelach, ew. FZ7, inne raczej nie, np. Fuji 6500 ze względu na rozmiar, chociaz wiem, że to dobry aparat. Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów