Strona 26 z 56 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loome Zobacz posta
    czy jako, że gwarantują 100 000 zdjec to nie ważne czy gwarancja minela czy nie?
    Stawiałbym na to, bo już co najmniej parę takich przypadków czytałem. Niezależnie od body i nawet dla puszek z USA i nawet po gwarancji - jeśli migawka padała przed gwarantowaną ilością klatek (tylko tej 'gwarantowanej ilości' to gdzieś głęboko w whitepaperach trzeba się doszukiwać) to wymieniają za darmo.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

dzieki Vitez. mi raz gdzieś minęla informacja ze komuś wymienili za darmo, ale wlasnie w 40d. nawiasem mowiac calkiem przyjemnie ze biora na siebie tą gwarancję dozytownio

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mrek Zobacz posta
    Zadzwoniłem dziś. Rzeczywiście spust kosztuje parę dolarów zaledwie, ale pani z obsługi upierała się, że nie wysyłają poza USA.
    Sewi, wysłali Ci do Europy te dwa spusty??? Jak ich przekonałeś?
    Płatność - karta kredytowa w moim przypadku, nr czesci znalem lecz gosc przez telefon nawet bez niego kapował o co chodzi. Niestety po za USA nie wysyłają, od tego są europejscy dystrybutorzy. Nie zdziwilo go też to że nie chcieli mi sprzedać tych części, stwierdził że "co to za dystrybutor który nie ma części "dostępnych", musi u Was pracować banda idiotów" Wysłali mi do znajomego w USA, potem już listem do PL. Mała kombinacja lecz opłacalna.

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sewi Zobacz posta
    Płatność - karta kredytowa w moim przypadku, nr czesci znalem lecz gosc przez telefon nawet bez niego kapował o co chodzi. Niestety po za USA nie wysyłają, od tego są europejscy dystrybutorzy. Nie zdziwilo go też to że nie chcieli mi sprzedać tych części, stwierdził że "co to za dystrybutor który nie ma części "dostępnych", musi u Was pracować banda idiotów" Wysłali mi do znajomego w USA, potem już listem do PL. Mała kombinacja lecz opłacalna.
    No to i ja muszę znaleźć kogoś znajomego, kto przełoży spust z koperty do koperty.
    Jeszcze mi tylko powiedz, jak jest z płatnością, bo podczas rozmowy wydawało mi się, ża za chwilę poproszą o podanie numeru karty.
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Czytając wątek, zaczynam się zastanawiać kiedy migawka padnie w moim 40D
    A co do cen na żytniej to wymiana zespołu palnika w 580EX II kosztowała mnie 378 złotych, gdzie 205 - część, 146zł robocizna a reszta to koszty przesyłki.
    Najgorsze jest to, iż cała według mnie trwało to zbyt długo bo 2 tygodnie, od momentu wysłania do doręczenia naprawionej lampy. Jak na taki serwis i jak się okazuje przy takiej typowej usterce, części powinny leżeć na półce.

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

Witam,
    mam takie pytanie:
    - ja zapakować aparat, zwykły karton?
    - czy wysłac sam aparat, czy z paskiem, baterią? (czy potem wszystko wraca?
    - jaką firmą kurierską, czy może pocztą?
    - jak opisać uszkodzenia, włozyć jakąś kartkę z opisem?
    - ile kosztuje wycena uszkodzenia? (konkretnie to mi lampa zewnętrzna nie odpala)

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

powiem, co wiem:

wycena jest za darmo (pokrywasz tylko wysyłkę)
    zapakuj jak najmniej - na miejscu nie przyjmują z paskiem, gripem itp. z baterią to nie szalej.
    napisz karteczkę z problemem i lepiej jeszcze do nich zadzwoń
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu
    Miasto
    Jarosław

Domyślnie

dzięks,
    a baterii to rozumiem nie dawać

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dawać - przynajmniej z tego, co wiem - przecież na czymś muszą Ci to przetestować
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    dawać - przynajmniej z tego, co wiem - przecież na czymś muszą Ci to przetestować
    Sugerujesz że w serwisie Canona nie mają żadnych baterii pod ręką by odpalić aparat?
    Jak 'na żywo' przyjmują to sprzet jak najbardziej goły - bez obiektywu, baterii, paska, muszli ocznej, nawet bez dekielka na bagnet (nie dziwne że jak ktoś wyśle/zostawi do czyszczenia matrycy to owszem - wyczyszczą ale za chwilę się może zabrudzić).
    Tak więc podobnie goły sugerowałbym słać.

Strona 26 z 56 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów