Pokaż wyniki od 1 do 10 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar mekii
    Miasto
    Dobczyce

Domyślnie

Mam problem: siostra próbowała wkładać kartę CF do 40D, niestety złą stroną<ściana>
    Skrzywiły się 2 pręciki - myślicie, że jak wyślę do serwisu do uwzględnią gwarancję? Jeśli nie to ile coś takiego może kosztować?
    Jak w ogóle teraz jest z terminami?

Janusz66
    Guest

Domyślnie

witam

Mam Canona 50D zakupiony w FOTOJOKER razem z kitem C/17-85. Aparat z obiektywem 17-85 zestroiłem "względnie" przy pomocy mikro regulacji w body(+4 do +6 zależnie od odległości). Aparat jeszcze około dwa miesiące na gwarancji. Zakupiłem niedawno Tokinę 50-135/2,8. Niestety w żaden sposób nie ma możliwości przy pomocy mikro regulacji zastawić mojego Canona 50D z Tokiną. Przy zmianie odległości ostrzenia trzeba by przestawiać mikro regulację od ok +3 przy małej odległości ostrzenia do +10 przy ostrzeniu powyżej 7-8m. Tokina jest raczej na pewno OK na dwóch innych korpusach ostrzy w punkt.
    Czy ten problem załatwię wysyłkowo w serwisie na Żytniej?

Janusz

Uzależniony

Domyślnie

sal - nie ma za co

Cytat Zamieszczone przez mekii Zobacz posta
    Mam problem: siostra próbowała wkładać kartę CF do 40D, niestety złą stroną<ściana>
    Skrzywiły się 2 pręciki - myślicie, że jak wyślę do serwisu do uwzględnią gwarancję? Jeśli nie to ile coś takiego może kosztować?
    Jak w ogóle teraz jest z terminami?
    niestety też przeszedłem z kolegą tę drogę. to uszkodzenie mechaniczne - nie ma szans na gwarancję. wymiana całego slotu miała kosztować zgodnie z wyceną ok 400zl. Kolega zrezygnował i u zegarmistrza zrobił to za 30zł (oczywiście o ile są jedynie zgięte a nie połamane).

Dopiero zaczyna Awatar mekii
    Miasto
    Dobczyce

Domyślnie

aha.... znaczy się, że zegarmistrz jakimiś tam malutkimi swoimi narzędziami je przyprostował bez rozkręcania slotu?

no 400zł to mnie rozwaliłeś....

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mekii Zobacz posta
    aha.... znaczy się, że zegarmistrz jakimiś tam malutkimi swoimi narzędziami je przyprostował bez rozkręcania slotu?

no 400zł to mnie rozwaliłeś....
    zawsze możesz zdemontować piny z czytnika CF i dziubać samemu widziałem już gdzieś takie kombinacje przy którymś z korpusów...
    tak, jeśli nie są połamane to musisz je bardzo drobnymi szczypcami idealnie naprostować (na wyłączonym aparacie oczywiście i najlepiej wyciągniętej baterii żeby nie zrobić zwarcia)

Uprawnienia umieszczania postów