-
40D filtr na matrycy
uff przebrnąłem cały wątek...
A więc tak opisze moją przygodę z serwisem na żytniej,
Zabrałem się jakiś czas temu z czyszczenie matrycy i oczywiście , zarysowałem filtr na matrycy /40D/ powstała paskudna rysa przez sam środek, nawet nie wiem w jaki sposób, widoczne toto było już od f8.
Zadzwoniłem na żytnią - nie ma możliwości wymiany samego filtra, konieczna jest wymiana całej matrycy koszt ok 1600 zł...
dzwonię na żurawią - nie trzeba wymieniać matrycy a jedynie sam filtr koszt ok 950 zł - zacząłem się zastanawiać...
mail do Berlina - wymiana samego filtra ok 150 ojro, ale nie odsyłają do Polski trzeba się pofatygować do nich osobiście po odbiór albo podać adres kogoś w niemczech.
Zacząłem już odświeżać kontakty w DE ale coś mnie tknęło i kolejny mail na żytnią.
Opisałem co jest do zrobienia, napisałem dla przypomnienia że chcieli wymieniać matrycę za 1600 PLN oraz że w Berlinie za to samo chcą 150 ojro a na żytniej 900 PLN.
Po kilku godzinach mail - wymiana filtra jest oczywiście możliwa koszt - 320 PLN !
Wysłałem w poniedziałek w piątek body było u mnie naprawione - łżczny koszt z wysyłką - 356 zł brutto.
O co w tym wszystkim chodzi ????
Chcieli mnie naciągnąć na 1600 zł ??? czy ktoś kto ze mną rozmaiwał pierwszy raz nie za bardzo miał pojęcie o czym mówi? Choć to raczej wykluczam bo musiałem poczekać na linii na "konsultację z technikiem"...
Uprawnienia umieszczania postów