Pokaż wyniki od 1 do 10 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Mam pytanie.
    Aparat jest nowy, ale nie wiedzieć czemu, dostał sie jakiś farfocel pod pentapryzmat chyba - nie jest ani na lustrze, ani na matówce, tylko tam, gdzie się punkty AF - nie wiem jak to sie nazywa.
    Na zdjęciu go oczywiście nie widać, widać tylko w wizjerze.
    Może nie zawracałabym sobie tym głowy, ale mam wrażenie, że z niewiadomych przyczyn błądzi mi środkowy punkt AF - aparat potrafi świetnie wyostrzyć na bocznym, a na środkowym mam często zonk. Być moze własnie ten paproch powoduje jakies problemy.
    Jutro będę w Warszawie i podjechałabym sobie na Żytnią, ale jak wiadomo, dzisiaj do nich nie zadzwonię, więc pytam Was, może macie jakieś doświadczenie w takich sprawach -
    mogę liczyć na przedmuchanie układu na "poczekaniu" ? - czy raczej będą mi robić problem ?

Dzięki z góry za podpowiedzi
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    heh, dopiero zauwazyłam, że w tym watku chodzi o ceny... edytować nie mogę, usunąć też nie. Może więc ktoś mi jednak podpowie ?
    Przepraszam za przeoczenie
    Ostatnio edytowane przez Daga ; 23-09-2010 o 18:49 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Mam pytanie.
    Aparat jest nowy, ale nie wiedzieć czemu, dostał sie jakiś farfocel pod pentapryzmat chyba - nie jest ani na lustrze, ani na matówce, tylko tam, gdzie się punkty AF - nie wiem jak to sie nazywa.
    Na zdjęciu go oczywiście nie widać, widać tylko w wizjerze.
    Może nie zawracałabym sobie tym głowy, ale mam wrażenie, że z niewiadomych przyczyn błądzi mi środkowy punkt AF - aparat potrafi świetnie wyostrzyć na bocznym, a na środkowym mam często zonk. Być moze własnie ten paproch powoduje jakies problemy.
    Moduł AF masz na dole puszki. Ostatnim wspólnym elementem toru światła jest lustro główne. Jak coś widzisz i nie ma tego w obiektywie ani na lustrze na AF wpływać nie może.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Ostatnim wspólnym elementem toru światła od obiektywu do wizjera i do modułu AF.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 23-09-2010 o 19:45 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Uprawnienia umieszczania postów