Strona 47 z 56 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Ale ja nie mam dowodu zakupu/karty GW. Naprawa jest w oparciu o gw producenta i tu właśnie nie wiem jak to wszystko do końca wygląda i w oparciu o co.

Zgłosiłem jako firma , sprzęt nie był kupiony na firme bo po co mi to. To co piszesz w pierwszej części to nie prawda. Ustawa obowiązuję i firmy i osoby prywatne tak samo.

No nic chyba wejdę dzisiaj do federacji konsumentów i się dopytam.
    no comment...

Domyślnie

A ja muszę pochwalić serwis na Żytniej.

W poniedziałek 13.09 wysłałem do nich aparat Eos 50D, a w środę 15.09 był już u mnie Wymieniono w nim matówkę, oraz płytke z punktami AF bo poświetlenie działalo słabo. Teraz wszystko jest OK, także jestem zadowolony.

Jedyne do czego można mieć zastrzeżenia to brak kontaktu, chociaż w liście zaznaczyłem, że przed podjęciem naprawy proszę pilnie o kontakt.

Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

wymiana migawki w 5d mk1, w poniedzialek oddalem, dzis rano byl gotowy
    "Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No to bosko , kolejna sytuacja kiedy do 5d1 jest , do 5d2 nie bo po co.

Czy ktoś mi powiedzieć , czy Canon określił terminy wymian migawek które podlegają gwarancji ?
    no comment...

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    W ciągu 14 dni czy 14 dni roboczych ? Bo 14 dni mija dziś :P
    14 dni roboczych wyłączając z tego święta etc, wielokrotnie przerabiałem to z pcetem

czyli np.
    poniedziałek wtorek środa(święto) czwartek piątek to mamy tylko 4 dni robocze

sobota też przez nie które firmy jest uważana za dzień NIE roboczy...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

nie 14 dni roboczych tylko 14 dni , jeśli nie jest doprecyzowane odnosi się ogólnie do dni
    no comment...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez retter Zobacz posta
    14 dni roboczych wyłączając z tego święta etc, wielokrotnie przerabiałem to z pcetem

czyli np.
    poniedziałek wtorek środa(święto) czwartek piątek to mamy tylko 4 dni robocze

sobota też przez nie które firmy jest uważana za dzień NIE roboczy...
    Wiem co to znaczy dzień roboczy. Ale skoro nie napisali tak w regulaminie to odnosi się do to 14 dni kalendarzowych.

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Wiem co to znaczy dzień roboczy. Ale skoro nie napisali tak w regulaminie to odnosi się do to 14 dni kalendarzowych.
    Ale ja nie mowie ze nie ...
    Tylko mowię z swoich doświadczeń, w regulaminie pisze "14 dni" wieć się pytam servisanta (sklepu komputerowego) czyli w praktyce ?
    Odp "Ok 3 tygodnie"
    I pod konieć 3 tygodnia dostałem info o zgłoszenie sięo sprzet.

Może chłopaki na żytniej robią to szybciej?

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A nie jest tak, że w ciągu 14 dni gwarant musi jedynie określić się czy uznaje gwarancję czy nie a na naprawę ma czas nieokreślony? Przy czym brak odpowiedzi w ciągu 14 dni oznacza uznanie gwarancji.

Pełne uzależnienie Awatar canis_lupus
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mariokil Zobacz posta
    Z tego co pamiętam (mogę sie mylić) jezeli zgłaszasz naprawe jako osoba prywatna - aparat nie jest kupiony na firme - to nie ma zadnej ustawowej gwarancji co do czasu naprawy jak też ilości takich napraw.
    Nie wiem czy nie lepszym rozwiazaniem było zgłoszenie sie do sprzedawcy z pismem mówiącym o niezgodnosci zakupionego towaru z opisem i prosba o wymiane na towar nowy, wolny od wad.
    Ja ćwiczyłem ostatnio ten temat przy okazji płyty głównej Gigabyte. Za pierwszym razem zgłosiłem jako naprawa gwarancyjna i czekałem 2 miesiące. Za drugim razem zgłosiełm niezgodność z opisem i po 2 tygodniach nowa płyta była już u mnie.
    Ustawa Tobie pozostawia wybór co do ścieżki reklamacji, a nie sprzedawcy. Oczywiście są różne chaczyki. Poszukaj : Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (DzU z 2002 r. Nr 141, poz. 1176)
    Bardzo prosze nie mylić gwarancji - której zapisów nie definiują żadne przepisy, z niezgodnością towaru z umową - która to jest bardzo dokładnie opisana w Ustawie o szczególnych warunkach sprzedaży.
    "I love You Cię" Różyczko...
    Galeria ,
    Druga galeria,

Strona 47 z 56 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów