Pokaż wyniki od 1 do 10 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SixFeet Zobacz posta
    W końcu Jak zalał mi się trochę D80 to chcieli mnie przekręcić na wymianę płyty głównej i zasilania. Koszt 1400zł. Jak się okazało w innym serwisie, płyta główna była w 100% sprawna...

Panowie mam pytanie. Mam 50D na gwarancji. Posiadam również 2 Sigmy i w obu zauważyłem spory front focus. Już nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy słać najpierw body na Żytnią i niech tam kalibrują za free, czy oba szkła Sigmy do Gdyni? Długo im się zejdzie z tą kalibracją AF? A jeśli się okaże, że AF w body był sprawny i to wina szkieł to obciążą mnie za co finansowo Ci z Żytniej?
    O kalibracji sigm w serwisie poczytaj tutaj: http://canon-board.info/showthread.php?t=22308
    CANON EOS 40D z dodatkami

Awatar sphinks
    Miasto
    WWA

Domyślnie

Wymiana przysłony w kitowym 18-55 IS: robocizna 180zł + części (lens ass'y, rear) 390zł = 570zł brutto. Oczywiście nie naprawiałem, ale zastanawiam się na co oni liczą robiąc taką wycenę... Przecież nowy kit kosztuje 299zł, już mogliby cokolwiek pokombinować, żeby klient miał się nad czym zastanowić. Na przykład mi jest szkoda odkładać obiektyw który zrobił 200 fotek (4 dni użytkowania) na półkę, żeby się kurzył... Fakt, że jest po upadku, ale gdyby miał być w 100% sprawny to wolę taki naprawić za ~150-180zł (nawet!) niż kupować nowy za 299zł. No ale w takiej sytuacji nie mam wyboru.

Tak czy siak zaniosłem sprzęt wczoraj przed 18 a dzisiaj trochę po 12 miałem na maila wycenę, więc w tym względzie są w porządku.
    Canon EOS 500D + 18-55 IS od paru dni...

Uprawnienia umieszczania postów