Strona 37 z 56 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Dopiero zaczyna Awatar arteck
    Miasto
    >Las Vegas Parano<

Domyślnie

Ja jestem zadowolony z usług "Żytniej". Co prawda mogło by być taniej, ale tak zawsze można sobie mówić...

Krótko mówiąc - miałem wymianę zespołu AF w 17-40 F4 L. Zapowiadany czas oczekiwania na naprawę - 14 dni. Obiektyw mogłem odebrać po 7-miu dniach.

Szacowany koszt naprawy - 590 zł. Do zapłaty: 576.29 zł.

Przy okazji obiektyw wyczyszczony, zero luzów, pierścienie pracuja cicho i miekko...

Także - jak tu nie być zadowolonym.
    Cyfra + szklarnia i żarówki / Analog + szklarnia i żarówki / Dalmierz Canonet QL17 GIII / Pentaxy...-----> Fotografie

Dopiero zaczyna Awatar Drogis
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To była moja pierwsza wizyta na Żytniej i muszę przyznać, że wszystko przebiegło wzorowo.

Zaniosłem im 40D do kalibracji AF (korpus miał delikatny BF na kilku obiektywach). Miało to trwać 2-3 dni, a okazało się, że po 2 godzinach wszystko było gotowe. Body ostrzy teraz jak należy, dodatkowo wyczyścili mi gratisowo matówkę z paprochów. Koszt, jak to standardowo przy kalibracji korpusu - 120zł.

Szybko i profesjonalnie. Z mojej strony pełne zadowolenie.

Ciekawe, czy jak sprzedam nerkę, starczy mi na eLkę?

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie Wymiana spustu migawki - C 40D

Witam,

w imieniu kolegi oddawałem osobiście na Żytnią jego 40D celem wymiany spustu migawki - która jeszcze co prawda pstrykała, ale często się zacinała itd.

Koszt naprawy:
    części (switch, release) - 1szt. - 9,35zł brutto
    robocizna - 183zł brutto

Pozostawię to bez komentarza, bo niczego to nie zmieni.

Obsługa - grzecznie, bezproblemowo.
    Szybkość - oddano jednego dnia o 16, informacja o możliwości odbioru następnego dnia o 17.

PS. Rzekomo standardowo gratis odczyt przebiegu i update firmware - o czym zaznaczono na pokwitowaniu.

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Wystraszyli się, żebyśmy nie zrobili takiej afery jak koledzy z Nikona?

Domyślnie

A jaką zrobili koledzy z Nikona?
    Nie znam się, nie pamiętam, nie mam czasu...

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfi Zobacz posta
    Wystraszyli się, żebyśmy nie zrobili takiej afery jak koledzy z Nikona?
    Uwazasz, ze koszt robocizny jest adekwatny do zakresu naprawy i w serwisie nikona jest wyzszy? Nie sadze, 183zl robocizny to jak dla mnie jest duza przesada.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    (...)183zl robocizny to jak dla mnie jest duza przesada.
    To trochę jak z tym rachunkiem wystawionym przez Edisona

1. Uderzyłem młotkiem - 1$
    2. Wiedziałem gdzie uderzyć - 99$
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Domyślnie

ja mam pewien problem a wyglada to tak: wyslalem body i 85tke na kalibracje szkła do body. Wczoraj mialem info, ze "operacja" zakonczona a dzis z samego rana dzwoni serwisant, ze w body padl port firewire. Mysle sobie jak to padl? PRzeciez 2-3 tygodnie temu go uzywalem i dzialal. Serwisant rozmawiał ze mną tak jakby to było niemozliwe, ze to ich wina. I teraz nie wiem co z tym zrobic. Sprzet juz do mnie jedzie i powinien byc w piatek. Zakładajac, ze faktycznie nie dziala, co moge zrobic oprocz wystawienia im odpowiedznio negatywnej opinii w ich pieprz%^&nej ankiecie??? Prosze o rade, moze ktos sie z tym juz spotkał? Zastanawia mnie jak taki port moze nagle nie dzialac i to w serwisie? Nadmienie, ze zostałem zapytany, czy zgadzam sie na wymiane tegoż portu za bagatela ok 500 złociszy??

Coś już napisał Awatar elfi
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 4ever Zobacz posta
    A jaką zrobili koledzy z Nikona?
    Założyli stronę, gdzie poddali totalnej krytyce serwis Nikona. Pisali o tym nawet na zagranicznych stronach... Z tego co czytałem, pomogło i serwis wziął się do roboty :-D

Coś już napisał
    Miasto
    Puławy, Lublin

Domyślnie

W końcu Jak zalał mi się trochę D80 to chcieli mnie przekręcić na wymianę płyty głównej i zasilania. Koszt 1400zł. Jak się okazało w innym serwisie, płyta główna była w 100% sprawna...

Panowie mam pytanie. Mam 50D na gwarancji. Posiadam również 2 Sigmy i w obu zauważyłem spory front focus. Już nie wiem czy to zbieg okoliczności, czy słać najpierw body na Żytnią i niech tam kalibrują za free, czy oba szkła Sigmy do Gdyni? Długo im się zejdzie z tą kalibracją AF? A jeśli się okaże, że AF w body był sprawny i to wina szkieł to obciążą mnie za co finansowo Ci z Żytniej?
    Może kiedyś kupię 7D...

Strona 37 z 56 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów