Strona 32 z 56 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Czy nie jest logiczne, że szkła za 300 złotych nie opłaca się kalibrować za $?
    Za to nic nie stoi na przeszkodzie poszukać kogoś, u kogo będzie ono działać nieco lepiej?

Sugeruję tylko nie mierzenie innych przez pryzmat własnej "uczciwości handlowej". A nade wszystko dokładne sprawdzanie tego co kupujesz.
    Podaj nick

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

allegro?
    Masz na prv. Zamykamy temat, nie rób w wątku serwisowym dalszego OT.
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Domyślnie

Kilka ciepłych słów o serwisie na Żytniej.
    Naprawiany był obiektyw C 17-55 @ 2.8 IS USM.
    Wada: Error 01 błąd przysłony.
    Całkowity koszt naprawy: 560 zł.
    Czas naprawy niecałe 2 tygodnie.
    Dostarczał i odbierał kolega osobiście.
    Naprawa zakończona powodzeniem, a dodatkowo wyczyszczono obiektyw z wewnętrznych pyłków i chyba naoliwiono (nasmarowano) mechanizmy ponieważ teraz lepie pracuje pierścień ogniskowej.
    Podsumowując. Jestem zadowolony z pracy serwisu, mimo dość dużego kosztu naprawy.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ::ART:: Zobacz posta
    Naprawa zakończona powodzeniem, a dodatkowo wyczyszczono obiektyw z wewnętrznych pyłków i chyba naoliwiono (nasmarowano) mechanizmy ponieważ teraz lepie pracuje pierścień ogniskowej.
    Podsumowując. Jestem zadowolony z pracy serwisu, mimo dość dużego kosztu naprawy.
    Mnie przy wymianie spustu w gripie "wyczyszczono i nasmarowano" gripa. Z doświadczenia pamiętam, że kiedyś sukcesem było, jak ich czyszczenie kończyło się brakiem dodatkowych śmieci między soczewkami, więc i tak jest postęp.
    Aha, koszt wymiany spustu w gripie - 343zł. Tak to jest, jak się nie pilnuje karty gwarancyjnej, bo sama faktura już nie wystarcza.
    Jarek

Domyślnie

Tak z ciekawości spytam. Dlaczego faktura nie wystarcza do naprawy gwarancyjnej?

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Zytnia zada przy naprawach gwarancyjnych karte gwarancyjna i dowod zakupu, pewnie w ten sposob sprawdza z jakiej dystrybucji jest sprzet.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tak z ciekawości spytam. Dlaczego faktura nie wystarcza do naprawy gwarancyjnej?
    Nie wiem, zażądali i faktury i karty gwarancyjnej, karty nie znalazłem, więc musiałem zapłacić. Też mi się wydawało, że kiedyś coś naprawiałem z samą fakturą, ale koleś był uparty, że to niemożliwe.
    Jarek

Domyślnie

Jak serwis rozpatruje taką sytuację.
    Mam fakturę i kartę gwarancyjną, ale nie podbitą.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wyobraź sobie, że sprzedaję Ci dzisiaj swój używany od 5 lat obiektyw i wystawię fakturę. Legalne? Jak najbardziej! Jaka będzie data sprzedaży na fakturze? Oczywiście dzisiejsza. Czy serwis Canona ma obowiązek naprawiać to szkło w ramach gwarancji? Skądże! Właśnie dlatego potrzebna jest karta gwarancyjna. Kwestia tego, czy szkło pochodzi z dystrybucji obsługiwanej przez serwis też oczywiście nie bez znaczenia.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

A je chylę czoła przed Żytnią. Obiektyw 10-22 został wysłany w poniedziałek z powodu zapsutego AF. Mimo informacji, że naprawa potrwa tydzień lub dwa, obiektyw wrócił we czwartek naprawiony i czyściutki. Naprawa pogwarancyjna, koszt 480 pln. Jak chcą to mogą.

Strona 32 z 56 PierwszyPierwszy ... 22303132333442 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów