Tak - to jest ten sam formularz, co przy Err99/AF - właśnie w tej sprawie zaniosłem do nich puchę...
Tak - to jest ten sam formularz, co przy Err99/AF - właśnie w tej sprawie zaniosłem do nich puchę...
Wymiana tylnej szybki na wyswietlaczu w 5d II - ok. 185 zł
canon
Lusterko przestało klapać w 40D i staneło w poprzek.Przed wysyłką odczytany stan licznika -93260.
Wysyłka w czwartek,kontakt w poniedziałek,przesyłka u mnie w piątek.
Na fakturze:Wymiana mirror boxa,migawki 114tyś (ja czytałem 93tyś) i spustu brutto 732.00zł
część - shuter ass`y 110,48zł
część -switch,releasy 6,97zł
transport - 26,84
Razem koszt wymiany lustra,migawki i spustu 876,29.
Czas realizacji 8 dni.
Wnioski zostawię czytajacym.
Ernest Hemingway i Irvin Penn:
Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?
A wie ktoś ile wymiana gorącej stopki w 450D?
5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/
no i stało się. postanowiłem się wybrać z kolegami do wesołego miasteczka w piątek popołudnie. pomysł klawy, wezmę aparat. w miasteczku batut, 5zł, poskaczemy salta. zrobiłem kilka zdjęć, stwierdziłem, że dam radę wejść pod ten batut tak z brzegu samego, żeby cyknąć coś z dołu. po kilkunastu zdjęciach jednak ktoś na mnie wylądował (batut musiał być kiepsko naciągnięty) w efekcie czego mam trzy szwy na łuku brwiowym i stłuczony LCD w mojej 'nowej' 400d (kupiłem niecałe 2tyg temu na tym forum w atrakcyjnej cenie)
Szczęście w nieszczęściu. Co tam łuk brwiowy, zaraz sie zagoi ale lcd się nie zrośnie sam. Dobrze, że obiektyw "L" 24-105 wyszedł bez szwanku (przynajmniej tak to oceniam, AF działa, żadnych rys, silnik sprawny). Aparat robi zdjęcia, wygląda na to, że po prostu LCD pękło przy kontakcie z moją twarzą. Brzmi śmiesznie ale..
Ile orientacyjnie kosztowała by wymiana LCD? Dodam, że szybka jest cała. Pękło "tylko" w środku, widoczna jest rysa pod szybą i wylew. LCD jeszcze "świeci się".
Szukałem w necie, także na tym forum, ale w sumie takich tematów/postów/problemów jakoś nie znalazłem wiele. Ktoś pisał wcześniej, że w kompakcie isus dał 300zł, inny w analogu niecałe 400zł.. 400d to jakby coś innego.. Czy ktoś się orientuje? Wiem, że i tak się pewnie będę musiał na Żytnią wybrać by to wycenić ale może do poniedzialku jakoś prsychicznie się nastawie..
I drugie pytanie - podczas poszukiwań natrafiłem na wzmianki o p. Witoldzie Bykowskim i serwisie Fototronik. Gwarancji na aparat i tak nie mam, poza tym z całą pewnościa to nie jest sprawa na gwarancję. Może warto u nich 'zacząć' najpierw? Ktoś może coś poradzić w tej sprawie? (jeśli to nie jest temat na dyskusje to przepraszam, wdzięczny byłbym za jakiegoś pm'a)
z góry dzięki i pozdrawiam.
Ale pękł wyświetlacz LCD (nie działa w ogóle) czy szybka która go osłania a wyświetlacz działa?
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
szybka jest cała, lcd czyli w moim rozumieniu [może błędnym?] to na czym się wyświetla obraz.. nastąpił wylew, ekranik się jeszcze swieci ferią barw..Dodam, że szybka jest cała. Pękło "tylko" w środku, widoczna jest rysa pod szybą i wylew. LCD jeszcze "świeci się".
Czerwiec 09
40D
Naprawa Układu Lustra - 268.40PLN
Wysyłka 26.88PLN