Strona 20 z 56 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JackC Zobacz posta
    p3cpl - jestem w szoku, że na żytniej udało się wymienić sam filtr na matrycy ! Pamiętam swoje boje z 5d - uporczywie powtarzali hasło, że mogą w serwisie wymienić tylko cały moduł matrycy za około 4000,0 zł.
    Czyli jakieś zmiany na żytniej jednak są

Wiesz po tym jak poczytałem polskie fora dyskusyjne, też myślałem że się to nie uda, zacząłem jednak drążyć trochę temat na zagranicznych i okazało się że filtr ma swój part number jest więc częścią jak każda inna i nic nie stoi na przeszkodzie aby tylko ten filtr wymienić.

Uzbrojony w tą wiedzę zacząłem wydzwaniać i mailować jak to wyżej opisałem. Wydaje mi się że na żytniej pomogło stwierdzenie że "na żurawiej i w Belinie robią to bez problemu a wy nie potraficie" ???

W mailu do Berlina też napisałem że jedyny polski "autoryzowany serwis" nie potrafi tego zrobić - może trafiło to gdzieś "wyżej" w canonie? nie wiem, gdybam tylko w każdym razie po kilkudniowej przepychance stwierdzili że DA SIĘ

Jak sądzę filtr i tak jest z "odzysku" bo na fakturze mam tylko "wymiana filtra matrycy" jako usługa a nie część jako taka, ale kij z tym ważne że znowu body jest sprawne i tej paskudnej rysy nie ma.

To że matówka była zasyfiona jak cholera to już szczegół /body wysłałem z czyściutką/ wydmuchałem i jest ok, nawet nie próbowałem się o to kłócić bo szkoda nerwów a body ma zarabiać a nie leżeć w serwisie.

Na PLUS żytniej - jak już stwierdzili że "się da" to sama usługa ekspres - wysyłka z Gdańska w poniedziałek , body u nas z powrotem w piątek o 13-tej.:rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p3cpl Zobacz posta
    Zabrałem się jakiś czas temu z czyszczenie matrycy i oczywiście , zarysowałem filtr na matrycy /40D/ powstała paskudna rysa przez sam środek, nawet nie wiem w jaki sposób, widoczne toto było już od f8.
    [...]
    Po kilku godzinach mail - wymiana filtra jest oczywiście możliwa koszt - 320 PLN !
    Wysłałem w poniedziałek w piątek body było u mnie naprawione - łżczny koszt z wysyłką - 356 zł brutto.
    URATOWANI!!!!

mam dokłądnie ten sam problem, po tym jak poczytałam i zobaczyłam te 1.5k PLN to zwątpiłam w sens naprawy :]

dzięki Ci wielkie za tę wspaniałą wiadomość, mam nadzieję, że w międzyczasie nic tam się nie zmieniło :>

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    URATOWANI!!!!

mam dokłądnie ten sam problem, po tym jak poczytałam i zobaczyłam te 1.5k PLN to zwątpiłam w sens naprawy :]

dzięki Ci wielkie za tę wspaniałą wiadomość, mam nadzieję, że w międzyczasie nic tam się nie zmieniło :>
    Naprawiałem to w ubiegłym tygodniu, aparat dostałem z powrotem w piątek przed świętami, także myślę , że przez tak krótki czas nie powinno się nic zmienić chociaż kto wie...

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No ja zamierzam wysłać tam ojca (akurat w delegację jedzie), który ma nieodparty dar przekonywania, że jego sprawy muszą być załatwione :>

W każdym razie "you've made my day"

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Dzwoniłem dzisiaj do serwisu CANONA na Żytniej i uzyskałem informację, że jednak nie wymieniają samych filtrów na matrycy i naprawa którą mogą przeprowadzić polega wyłącznie na wymianie całego modułu matrycy. W przypadku CANONA 5d jest to obecnie kwota 3200-3600 zł w zależności od kursu euro ( jak widać troszke cena już się zmniejszyła w stosunku do tego co pisałem kilka postów niżej ). Na nic się zdały argumenty, że serwis w Berlinie wymienia same filtry, etc... Za słabe chyba miałem argumenty.

Natomiast w drugim serwisie CANONA - Foto_Troniku wymiana samego filtra w 5d jest możliwia.
    Za około 1200 zł.

Z nerwów nie pytałem się o inne modele CANONA

Tak, czy siak sprawa wyląduje u p. Magdy Lokajczyk z Canon Polska z prośbą o wyjaśnienie co do zakresu i kosztów wykonywania takich napraw. Scyzoryk sam się otwiera w kieszeni.
    Ostatnio edytowane przez JackC ; 14-04-2009 o 18:35

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jakby co mam fakturę na tą wymianę z ubiegłego tygodnia z tym, że dotyczy to 40D nie 5d. Gdyby była potrzebna p. Magdzie lokajczyk z chęcią udostępnię skan/kopię.

Bywalec
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p3cpl Zobacz posta
    Jakby co mam fakturę na tą wymianę z ubiegłego tygodnia z tym, że dotyczy to 40D nie 5d. Gdyby była potrzebna p. Magdzie lokajczyk z chęcią udostępnię skan/kopię.
    Fajnie, dzięki ! Jak będą kłopociki to się przypomnę.

Podejrzewam jednak, że wymiana filtrów może dotyczyć nie wszystkich modeli. Ale nie ma co gdybać, przygotuję dzisiaj na spokojnie pismo do p. Lokajczyk z prośbą o informację w tym zakresie.
    Z drugiej jednak strony Foto-Tronik, który posiada autoryzację CANONA zadeklarował wymianę .

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Właśnie dzwoniłam na Żytnią i otrzymałam informację (bez żadnego kręcenia, normalnie, miło), że wymiana filtra w 40d to koszt ok 330zł (już nie 320 ;-)).
    Ale da się i nie jest to matryca za 1.5k PLN.

Nawet nie wiecie jak się cieszę, że mój blondynizm jednak nie jest zbyt drogi

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Z tego co pamiętam to w 400D wymiana wyświetlacza kosztuje 333,50zł.

Domyślnie

ale cyrk z ta wymiana filtra na matrycy... czyli co:
    -w 40d czasem mozna
    -w 5d nie mozna...
    .
    .
    a dalej pewnie tak to idzie:
    -50d nie mozna
    -400d mozna
    -350d nie mozna
    -srebrne 350d mozna
    .