Cytat Zamieszczone przez JackC Zobacz posta
p3cpl - jestem w szoku, że na żytniej udało się wymienić sam filtr na matrycy ! Pamiętam swoje boje z 5d - uporczywie powtarzali hasło, że mogą w serwisie wymienić tylko cały moduł matrycy za około 4000,0 zł.
Czyli jakieś zmiany na żytniej jednak są

Wiesz po tym jak poczytałem polskie fora dyskusyjne, też myślałem że się to nie uda, zacząłem jednak drążyć trochę temat na zagranicznych i okazało się że filtr ma swój part number jest więc częścią jak każda inna i nic nie stoi na przeszkodzie aby tylko ten filtr wymienić.

Uzbrojony w tą wiedzę zacząłem wydzwaniać i mailować jak to wyżej opisałem. Wydaje mi się że na żytniej pomogło stwierdzenie że "na żurawiej i w Belinie robią to bez problemu a wy nie potraficie" ???

W mailu do Berlina też napisałem że jedyny polski "autoryzowany serwis" nie potrafi tego zrobić - może trafiło to gdzieś "wyżej" w canonie? nie wiem, gdybam tylko w każdym razie po kilkudniowej przepychance stwierdzili że DA SIĘ

Jak sądzę filtr i tak jest z "odzysku" bo na fakturze mam tylko "wymiana filtra matrycy" jako usługa a nie część jako taka, ale kij z tym ważne że znowu body jest sprawne i tej paskudnej rysy nie ma.

To że matówka była zasyfiona jak cholera to już szczegół /body wysłałem z czyściutką/ wydmuchałem i jest ok, nawet nie próbowałem się o to kłócić bo szkoda nerwów a body ma zarabiać a nie leżeć w serwisie.

Na PLUS żytniej - jak już stwierdzili że "się da" to sama usługa ekspres - wysyłka z Gdańska w poniedziałek , body u nas z powrotem w piątek o 13-tej.:rolleyes: