Wymiana monitora podglądu w 40d i czyszczenie aparatu 300zł
Wymiana monitora podglądu w 40d i czyszczenie aparatu 300zł
350zł za wymianę palnika w 580EXII .. w poniedzialek wyslałem, dziś zrobili i odesłali. PRO!
Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II
Oddałem aparat do czyszczenia. I matryca jest brudniejsza niż była przed czyszczeniem.123 PLN w plecy.
Panowie coś robili, bo syfy są w innych miejscach, i matówka jest wyczyszczona. Ale generalnie jest gorzej niż było. Czy to u nich normalne? Wysłałem wczoraj e-maila ze zdjęciem matrycy i do dziś nie otrzymałem odpowiedzi.
Zmuszony byłem wysłać mojego 70-200/2,8 do naprawy. Po przeczytaniu wielu negatywnych opinii na temat CSI na Żytniej zrobiłem to z mieszanymi uczuciami. Następnego dnia po wysłaniu dostałem meila z serwisu że konieczna jest regulacja optyczna obiektywu, koszt 340 zł, z prośbą o odpowiedź czy decyduję się na taką naprawę.
Przebolałem koszt regulacji i wysłałem odpowiedź że wyrażam zgodę na nązgodę. Od tego momentu słuch o obiektywie zaginął. Po 10 dniach zadzwoniłem do serwisu z pytaniem co z obiektywem. Bardzo miły Pan z informacji poprosił o mój numer telefonu i powiedział że za pół godziny oddzwoni i poinformuje jak postępuje naprawa. Po ustalonym czasie rzeczywiście dostałem wiadomość że obiektyw jest na stole serwisanta i że istnieją problemy z regulacją ale nie powiększą one wcześniej ustalonych kosztów naprawy.
Dzisiaj tj. 17 dni od daty przyjęcia obiektywu przez serwis, odesłano mój obiektyw. Natychmiast przeprowadziłem próby na tablicach testowych takich samych na których zrobiłem zdjęcia przed wysłaniem obiektywu do serwisu.
UFF! rewelacja to nie ten sam obiektyw, ostrość doskonała, kontrast jak należy i żadnych aberracji.
Reasumując: Jakość usługi i kontakt z informacją wyśmienity, termin naprawy długi. Ale przełamałem lody i gdybym miał znowu oddać coś z mojego sprzętu do naprawy nie będę miał już takich obaw jak miesiąc temu.
Nie taka Żytnia straszna jak ją czasem malują ;-)
Źle się czuję jak sobie nie popstrykamwww.stasiaczek.blogspot.com
---------------------------------------------
Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS
hej,
czy kupując nowe szkło i pszkę mam prawo do bezpłatnej kalibracji? jesli nie to ile kasują za to?
400D, MZ-5N, RZ67ProII Hung!
Gniazdo kart pamięci w 5D Mark II 330 zł
Niestety gwarancja tej naprawy nie obejmuje
Czas naprawy3 dni robocze
Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight
Bo czyści się samodzielnie a nie oddaje do serwisu no ludzie ...
Wymieniał ktoś może przysłonę w 24-105 ?? Ile taka przyjemność może kosztować ??
Z góry dzięki