Strona 33 z 56 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturof Zobacz posta
    A je chylę czoła przed Żytnią. Obiektyw 10-22 został wysłany w poniedziałek z powodu zapsutego AF. Mimo informacji, że naprawa potrwa tydzień lub dwa, obiektyw wrócił we czwartek naprawiony i czyściutki. Naprawa pogwarancyjna, koszt 480 pln. Jak chcą to mogą.
    Pewnie "przestraszyli" sie akcji http://fotopolis.pl/index.php?n=9872 i za jakis czas wszystko wroci do normy
    CANON EOS 40D z dodatkami

Coś już napisał Awatar ralf
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Kiedyś czytałem, że serwis raz w ramach gwarancji czyści matrycę. Odesłałem do mapowania pikseli i czyszczenia, niestety matryca wróciła w takim samym stanie. Czy tak było i się zmieniło, czy to kwestia dobrej woli serwisu?

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Przesłałem w poniedziałek kurierem do serwisu EF 50mm/1.4 z niedziałającym AF i luzami w środku (obiektyw upadł z 40 cm), wycena na około 360 zł (190 zł robocizna: naprawa AF, wymiana pierscienia ostrosci; materiały 170 zł: barrel, cam).

Zobaczymy jak im to wyjdzie i na kiedy będzie (oficjalnie 14 dni).

Po prawie 2 tygodniach się upomniałem i odpisali, że czekają na część, a kilka godzin później dostałem maila, że obiektyw został wysłany.

Całość wyszła 350 zł + koszty wysyłki. Obiektyw działa, ciężko powiedzieć czy ma FF/BF, nie testowałem, jednak AF chodzi głośniej niż przed awarią.
    Ostatnio edytowane przez LukasS ; 31-12-2009 o 14:27
    10D + Stuff

Domyślnie

po rozmowie telefonicznej dowiedziałem się, że regulacja czegokolwiek (body/szkło) -> 122PLN/sztuka

więc te ceny które można znaleźć w tym wątku odnośnie regulacji bf/ff są już nieaktualne

Domyślnie

jest pewna tendencja to krytykowania Żytniej: ja natomiast mam 2 pozytywne doświadczenia, 430EX zaliczyło upadek z 3m, potem mądrze ją odpaliłem i to był ostatni jej błysk - przepalony kondensator, zrobiona w 7 dni, koszt 300zł, teraz w IXUS80IS wysypał się biektywik (lens error) - naprawa gwarancyjna w niecałe 7 dni.

vord
    Guest

Domyślnie

580EXII - upadła z wys ok 2m z pocket wizardem przyczepionym. złamała się biedna w pół w miejscu "zgięcia" i trzyma się jedynie na kablach, błyska i reszta działa, ale niestety - średnio mi się to podoba więc CSI mi zaproponowało 540zł za wymianę obudowy i czegoś zwanego Pivot-Ass'ami... niestety, za taką kwotę to ja wolę sobie to sam naprawić poxipolem...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam, posiadam c 350d i regulacja ostrości w wizjerze się zepsuła, nie można nic ustawić i cały czas mam obraz w wizjerze rozmazany. Jest szansa to naprawić ? jeżeli tak to ile by takie coś mogło kosztować?
    Pozdrawiam i z góry dziękuję.

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

ZiemniaQ szansa zapewne jest, po resztę info zadzwoń do serwisu i wyślij puszkę na "wycenę".

AMI
    Guest

Domyślnie

Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów ( to mój pierwszy post na cannon-board ).

Ja ciutkie OT, kupiłem córce PowerShota E1 i po dwóch miesiącach padł, rozumiem, że najlepiej na żytnią się udać ( bo widzę że są także różne autoryzowane serwisy ). Pytam się, bo jako użytkownik Nikona mam straszne doświadczenia z Nikonowskim serwisem .

Pozdrawiam,
    AMI

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMI Zobacz posta
    1kupiłem córce PowerShota E1 i po dwóch miesiącach padł, rozumiem, że najlepiej na żytnią się udać
    Gwarancja więc tylko żytnia. Ten drugi serwis robi naprawy płatne.
    Napisz na co padło jak już będziesz wiedział.

Witamy na forum
    the silence is deafening

Strona 33 z 56 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów