Strona 5 z 53 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez egzystor Zobacz posta
    Pytanie.
    Jezeli ktos zna odpowiedz, prosze o pomoc. Czy ktos osoatnio wymienial / naprawial gniazdo kart pamieci CF w canonie 350D? Jesli tak, to ile taka usluga kosztowala w serwisie na zytniej.
    Ktos juz tutaj napisal wczesniej, ale to bylo zdaje sie pare lat temu, chcialbym wiedziec, czy cena okolo 350 zl jest wciaz aktualna, czy znacznie wzrosla.
    Naprawiałem w lipcu gniazdo CF w canonie 5d, w Bydgoszczy w zakladzie naprawy Foto i video "Fotomar".Mialem zgięty na poziomo jeden pin który zwierał dwa nastepne.Aparat byl martwy.Wymieniono mi uszkodzony pin i jest wszystko ok.
    pan w zakładzie jw. mówił że ma dostęp do części do Canona.Zaplaciłem 250 zł.Karte CF Sandisk Extreme III 4GB z uszkodzonymi dwoma otworami naprawiono równiez.Zakład istnieje od lat kiedys naprawialem tam swoja Prakticę PLC[ Z tego co rozmawiałem prostowany pin prawdopodobnie i tak się złamie.]Nie opisales uszkodzenia wiec nic wiecej nie moge pomóc.pozdrawiam:-)
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 09-08-2007 o 18:16

theremin
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    (...)Wymieniono mi uszkodzony pin i jest wszystko ok.
    pan w zakładzie jw. mówił że ma dostęp do części do Canona(...)
    Nie chcę siać zamętu, ale Canon stosuje gniazda CF pochodzące od innych producentów. Nie ma większego problemu zakupem takiego gniazda (Foxcon, AMP itp. ok. 30zl), obojętne, z wyrzutnikiem czy bez. Co za problem dla elektronika przełożyć złamany pin... Dla serwisanta elektroniki umiejętności typu lutowanie/demontaż elementów SMD to dzisiaj podstawa...

P.S. Pierwszy z brzegu sklep:
    http://www.cyfronika.com.pl/chip.htm
    oczywiście nie twierdzę,że w 5d jest właśnie takie gniazdo, to tylko przykład
    Ostatnio edytowane przez theremin ; 09-08-2007 o 20:50

Nanook
    Guest

Domyślnie

Wymiana plyty głównej i kondensatora w 550ex = 1000 zł, nie dam tyle, szukam innego serwisu. Za 1200 można wyrwać nówkę.

sluuurp
    Guest

Domyślnie

Czyszczenie obiektywu w A620 i regulacja po czyszczeniu 240 zł.
    Nie dałem-drogo.

Coś już napisał Awatar toras
    Miasto
    Zduny k.Krotoszyna, Oleśnica

Domyślnie

Byłem ostatnio na Żytniej zawieżć skopane 350D. Tak przy okazji powiem że za regulacje AF plus czyszczenie body i kita chcą 210 + 61zł.

Ale nie o tym chciałem. Dałem im d60 aby sprawdzili mi przebieg i jakież było moje zdziwienie jak pan wrócił z body i oznajmił mi że się nie da. To ten typ tak miał?
    Arek 'Toras' Torski
    www.torski.pl
    gg: 618250, 30d + 300v + 600d + 24-105 L f4.0

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Szybka ochronna diod do 580EX - najpierw mówili 70zł, przysłali za 12zł + przesyłka 20zł DHL !!! (bo pocztą nie wysyłają)

Oczywiście przysłali szybkę do 550EX. Dzwoniłem - kazali odesłać. Wyślą nową. Ciekawe czy tym razem dobrą bo canon trochę rodzajów lamp wypuścił

Pierwszy mój kontakt z Żytnią i zostałem powalony zaj* profesjonalizmem!

Małe g* a tyle zachodu :/
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Bywalec Awatar firley
    Miasto
    Biała Podlaska/Wawa

Domyślnie

Z innej beczki:
    zatrzask klapki od komory z kliszą w EOS33 - 80zł (sama część, zainsalowałem sam :P )
    *z jakiś rok temu
    Problemem fotoamatora jest to, że nie ma on powodów do robienia zdjęć...
    30D, 33, 50 1.8, 28-105 3.5-4.5, 70-210 4.5 [m42], 430ex

Bywalec Awatar Allensteiner
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W piątek oddałem a510 rodziców z zacinającą się dźwignią zoom-a, naprawę (czyszczenie) wycenili na 130 zł (?!?), pojutrze zobaczymy jakie efekty. Zapewne opiszę.

Dmilow - daj sobie spokój, naprawa będzie kosztować pewnie dokladnie tyle co jakiś nowy a4xx - czyli poniżej 400zł.
    lepsze jutro było wczoraj

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wymiana supustu migawki w 30D (po ok 6 tys zdjeć zaczął się zacinać) 153,77 zł brutto (7,37 cześć, 146 robocizna) czas naprawy 9 dni.

ps. Ciekawostka - za taką ładowarkę http://www.batimex.pl/towar.asp?idtowaru=981 życza sobie 100 zl ...

Dopiero zaczyna Awatar daddylonglegs
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nowa matówka do 300D - 100zł + przesyłka 20zł (matówke dostarczają na następny dzień co jest plusem za taką kase)

Strona 5 z 53 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów