Strona 48 z 56 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

beatrice
    Guest

Domyślnie

Muszę przyznać, że swoje pierwsze doświadczenie z serwisem na Żytniej wspominam bardzo dobrze. Przedwczoraj mój obiektyw rozleciał się na dwie części, przerażona opiniami z forum wybrałam się najpierw do przemiłego pana w "pracowni mechaniki precyzyjnej" na Lewartowskiego, choć bardzo chciał mi pomóc, nie miał części, więc musiałam udać się na Żytnią. Z drżącym sercem patrzyłam jak niedelikatnie pan upycha mój obiektyw w pudełku, ale cóż. Umówiliśmy się, że następnego dnia do 12 dostanę kosztorys i wówczas zdecyduję się na naprawę lub nie. Maila dostałam jeszcze tego samego dnia, zadzwoniłam następnego dnia ok 12, zgodziłam się na cenę, a już godzinę później dostałam informację, że obiektyw jest gotowy. Na szczęście mieszkam kilka przystanków dalej, więc zaraz tam pojechałam, odebrałam go, później podpięłam i sprawdziłam - czysty i działa jak należy. Chyba miałam szczęście

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    A nie jest tak, że w ciągu 14 dni gwarant musi jedynie określić się czy uznaje gwarancję czy nie a na naprawę ma czas nieokreślony? Przy czym brak odpowiedzi w ciągu 14 dni oznacza uznanie gwarancji.
    Z tego co pamiętam to serwis ma czas określony jakoś chyba właśnie 14 dni (chyba dni roboczych). Ale z braku części wymiennych serwis może termin naprawy przedłużyć nawet do 3 miesięcy.

Jak regulamin autoryzowanego serwisu mówi to inna rzecz.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dostałem dzisiaj body. Z tego co widzę naprawione , brak czasu na sprawdzenie.

Natomiast gratis została mi zarysowana matówka w centralnej części. Widać że komuś omsknęła się reka/narzędzie. Komentować tego nie będę bo brak mi słów.

To jest to profesjonalne podejście do klienta który w zasadzie pracuje profesjonalnie.
    no comment...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

No i żytnia póki co mnie zlewa , o ile wcześniej kontakt był bdb to teraz cisza po tej wpadce.

Jutro będę w wawie to sobie porozmawiam na miejscu.
    no comment...

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kurcze to już nic nierozumiem. Jak oddawałem moje 50D na wymianę migawki to miałem zarysowaną matówkę (przypadkowo podczas dmuchania plastikowa końcówka gruchy omsknęła mi się i zrobiłem dość widoczną rysę której potem nie dało się usunąć). Po oddaniu aparatu z Żytniej matówka została albo przez nich wyczyszczona albo wymieniona na nową bo rysa zniknęła. Czy przy wymianie migawki wymieniają też matówkę?

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Mam pytanie.
    Aparat jest nowy, ale nie wiedzieć czemu, dostał sie jakiś farfocel pod pentapryzmat chyba - nie jest ani na lustrze, ani na matówce, tylko tam, gdzie się punkty AF - nie wiem jak to sie nazywa.
    Na zdjęciu go oczywiście nie widać, widać tylko w wizjerze.
    Może nie zawracałabym sobie tym głowy, ale mam wrażenie, że z niewiadomych przyczyn błądzi mi środkowy punkt AF - aparat potrafi świetnie wyostrzyć na bocznym, a na środkowym mam często zonk. Być moze własnie ten paproch powoduje jakies problemy.
    Jutro będę w Warszawie i podjechałabym sobie na Żytnią, ale jak wiadomo, dzisiaj do nich nie zadzwonię, więc pytam Was, może macie jakieś doświadczenie w takich sprawach -
    mogę liczyć na przedmuchanie układu na "poczekaniu" ? - czy raczej będą mi robić problem ?

Dzięki z góry za podpowiedzi
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    heh, dopiero zauwazyłam, że w tym watku chodzi o ceny... edytować nie mogę, usunąć też nie. Może więc ktoś mi jednak podpowie ?
    Przepraszam za przeoczenie
    Ostatnio edytowane przez Daga ; 23-09-2010 o 18:49 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Czy jeżeli matówka jest zarysowana , bądź jest inny podobny defekt , serwis nie powinie tego odnotować w karcie/zgłoszeniu ? Teraz okazało się że to ja tak uszkodzony aparat wysłałem...
    no comment...

Uzależniony Awatar xsardas
    Miasto
    Wrocław / Szczecin / Świnoujście

Domyślnie

Wydaje mi się że jest to ich psi obowiązek, ale ja się nie znam.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Mam pytanie.
    Aparat jest nowy, ale nie wiedzieć czemu, dostał sie jakiś farfocel pod pentapryzmat chyba - nie jest ani na lustrze, ani na matówce, tylko tam, gdzie się punkty AF - nie wiem jak to sie nazywa.
    Na zdjęciu go oczywiście nie widać, widać tylko w wizjerze.
    Może nie zawracałabym sobie tym głowy, ale mam wrażenie, że z niewiadomych przyczyn błądzi mi środkowy punkt AF - aparat potrafi świetnie wyostrzyć na bocznym, a na środkowym mam często zonk. Być moze własnie ten paproch powoduje jakies problemy.
    Moduł AF masz na dole puszki. Ostatnim wspólnym elementem toru światła jest lustro główne. Jak coś widzisz i nie ma tego w obiektywie ani na lustrze na AF wpływać nie może.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Ostatnim wspólnym elementem toru światła od obiektywu do wizjera i do modułu AF.
    Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 23-09-2010 o 19:45 Powód: Automerged Doublepost
    Entuzjastyczny Neofita

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xsardas Zobacz posta
    Wydaje mi się że jest to ich psi obowiązek, ale ja się nie znam.
    Bo jest, ale jak sprzęt przychodzi kurierem to komu się chce? Oddając osobiście moze i wypisują taki papierek?

Chyba nie bez powodu jest napisane by odawać aprat bez zbędnych rzeczy. Bo nie robią takiego raportu (to tez strata czasu) i z tego powodu nie którym znikają karty muszle obiektywy.

Przed wysłaniem samemu się robi zdjęcia przedstawiające stan, mająć exify mamy jakis atut w reku czy to przeciwko servisowi czy kurierowi.

Smieszne ale to chyba najprostrza droga.

Pozdrawiam

Strona 48 z 56 PierwszyPierwszy ... 384647484950 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów