Ale ja nie mam dowodu zakupu/karty GW. Naprawa jest w oparciu o gw producenta i tu właśnie nie wiem jak to wszystko do końca wygląda i w oparciu o co.
Zgłosiłem jako firma , sprzęt nie był kupiony na firme bo po co mi to. To co piszesz w pierwszej części to nie prawda. Ustawa obowiązuję i firmy i osoby prywatne tak samo.
No nic chyba wejdę dzisiaj do federacji konsumentów i się dopytam.
no comment...
A ja muszę pochwalić serwis na Żytniej.
W poniedziałek 13.09 wysłałem do nich aparat Eos 50D, a w środę 15.09 był już u mnieWymieniono w nim matówkę, oraz płytke z punktami AF bo poświetlenie działalo słabo. Teraz wszystko jest OK, także jestem zadowolony.
Jedyne do czego można mieć zastrzeżenia to brak kontaktu, chociaż w liście zaznaczyłem, że przed podjęciem naprawy proszę pilnie o kontakt.
Pozdrawiam
wymiana migawki w 5d mk1, w poniedzialek oddalem, dzis rano byl gotowy
"Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli"
No to bosko , kolejna sytuacja kiedy do 5d1 jest , do 5d2 nie bo po co.
Czy ktoś mi powiedzieć , czy Canon określił terminy wymian migawek które podlegają gwarancji ?
no comment...
nie 14 dni roboczych tylko 14 dni , jeśli nie jest doprecyzowane odnosi się ogólnie do dni
no comment...
Ale ja nie mowie ze nie ...
Tylko mowię z swoich doświadczeń, w regulaminie pisze "14 dni" wieć się pytam servisanta (sklepu komputerowego) czyli w praktyce ?
Odp "Ok 3 tygodnie"
I pod konieć 3 tygodnia dostałem info o zgłoszenie sięo sprzet.
Może chłopaki na żytniej robią to szybciej?
Pozdrawiam
A nie jest tak, że w ciągu 14 dni gwarant musi jedynie określić się czy uznaje gwarancję czy nie a na naprawę ma czas nieokreślony? Przy czym brak odpowiedzi w ciągu 14 dni oznacza uznanie gwarancji.