Strona 42 z 56 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Coś już napisał Awatar thomaslel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Karta pamięci chyba musi być, tak samo bateria - przecież po wyczyszczeniu będą musieli zrobić fotkę testową, by stwierdzić, czy brud znikł, czy nie. A do tego potrzebna jest właśnie karta pamięci i bateria. Głupio byłoby, jeśli okazałoby się, że trzeba coś dosyłać. Co do paska i obiektywu, to myślę, że zdecydowanie się nie przyda. Jeśli chodzi o muszlę oczną, to chyba nie trzeba aż tak przesadzać, bo idąc tym tropem mógłbym im samą matrycę (filtr) przesłać

A właśnie tak przy okazji. Mam jeszcze jedno pytanie - Czy w opisie uszkodzenia napisać, że matryca jest zabrudzona, czy wspomnieć o tym filtrze przed nią? I chyba warto napisać o tym, że matryca jest zabrudzona tymi włoskami z pędzelka? Jak myślicie - lepiej dokładny opis ze szczegółami, czy proste suche fakty typu - "matryca jest zabrudzona" ?

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Widać, że nie zdawałes jeszcze sprzętu do serwisu Canona.

Sądzisz, że Żytnia nie ma kart pamięci? Czystość matrycy możesz sprawdzić nawet bez karty pamięci w aparacie. Poza tym karta pamięci jest elementem "wyjmowalnym" i "łatwogubialny". Identycznie jest z muszlą oczną. Jak Żytnia zgubi taką "pierdółkę" to będziesz się wykłócał i udowaniał, że wysłałeś?

Zdawałem kilka razy sprzęt do serwisu i z tego co pamiętam, to oprócz paska, karty i muszli z powrotem dostawałem też baterię. Karta CF do mnie wróciła nawet gdy tydzien temu aparat w serwisie wylądował na 5 minut (dokładnie 5 minut!).

Zresztą twój sprzet, twoje dodatki i twoje ryzyko.

Coś już napisał Awatar thomaslel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

No dobra. Rzeczywiście to chyba zbędne obciążenie. Muszli ocznej jednak nie potrafię zdjąć, więc pozostałe akcesoria zostawię w domu z wyjątkiem właśnie tego elementu.

Dzięki za porady

Domyślnie

witam,
    niedawno stalem sie posiadaczem wysokiej jakosci szkła 85L. Zachwyt szybko minał po podpieciu do body i zrobieniu paru fotek a na koncu małym testem:i wyszlo takie cos:

http://img683.imageshack.us/f/testtbf.jpg/

Widac ze szko osrzy przed obiektem. Pytanie do was drodzy koledzy jak wyglada taka kalibracja na zytniej? I czy jest sens naprwy takiej usterki? chodzi mi oto czy po naprawie w serwisie jest mozliwe ze obiektyw bedzie trafiał idealnie w punkt?
    Po opiniach niektorych uzytkowinikow troszke mam obawy przed wysyłka do nich ale co mi zostaje.......

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli masz drogie szkło jakim jest ta L-ka , to raczej nie masz wyjścia i musisz skorzystać z pomocy serwisu. Najlepiej najpierw do nich napisz lub zadzwoń, to dowiesz sie szczegółowo co i jak Prawdopodobnie będziesz musiał dostarczyć szkło razem z body
    Szczegóły tutaj http://www.e-csi.pl/
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morafi Zobacz posta
    witam,
    niedawno stalem sie posiadaczem wysokiej jakosci szkła 85L. Zachwyt szybko minał po podpieciu do body i zrobieniu paru fotek a na koncu małym testem:i wyszlo takie cos:

http://img683.imageshack.us/f/testtbf.jpg/

Widac ze szko osrzy przed obiektem. Pytanie do was drodzy koledzy jak wyglada taka kalibracja na zytniej? I czy jest sens naprwy takiej usterki? chodzi mi oto czy po naprawie w serwisie jest mozliwe ze obiektyw bedzie trafiał idealnie w punkt?
    Po opiniach niektorych uzytkowinikow troszke mam obawy przed wysyłka do nich ale co mi zostaje.......
    Z tego co widzę to focisz EOS 5D MkII, więc raczej bez problemu powinieneś dać radę
    skorygować taką "wadę" przy użyciu funkcji Mikroregulacja/Microadjustment.
    No chyba że już próbowałeś i nie pomaga.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

dziobolek
    oczywiscie ze probowałem - ale to minimalnie pomoglo i nadal miałem front focus

Uzależniony

Domyślnie

Po pierwsze - zrób sampla na 1.2 a nie na 1.8, wtedy lepiej będzie widoczna wada. Najlepiej normalnego sampla, np portret, zamiast tabelek i wykresów...
    Po drugie - nie wiem jak w przypadku dalszych odległości ale pamiętaj, że to nie szkło macro. Wiele szkieł pokazuje na takich planszach minimalny rozrzut w przypadku minimalnego ogniskowania podczas, gdy podczas normalnego fotografowania jest już wszystko w porządku - uwierz mi na słowo, przerabiałem to jakieś kilkaset razy
    Po trzecie - czy te 2-3 milimetrowy FF jest widoczny w codziennym użytkowaniu i naprawdę Ci przeszkadza?

Miasto
    Toruń

Domyślnie

Jestem nowy wiec proszę o wyrozumiałość czy do kalibracji lepiej wysłać obiektyw z aparatem czy sam obiektyw?

I czy jest jakiś alternatywny serwis do żytniej?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Grip BG-E2N, wymiana ząbka przytrzymującego baterię... Canon nie umożliwia wymiany jednego plastikowego ząbka - trzeba wymienić całą komorę akumulatorów. Koszt części 200 zł, odpuściłem sobie. Da się z tym żyć.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 42 z 56 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów