Strona 29 z 56 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Coś już napisał

Domyślnie Prosze o pomoc z wycena serwisu i sprzedazy lustra..

Witajcie.
    Piatek byl dla mnie paskudnym dniem. Wyjelam karte pamieci, wlozylam i ..koniec: Error i sugestia wlozenia nowej karty pamieci (...) jeden pin przekrzywil sie na plasko - zdolalam go podniesc, ale dzis w serwisie lokalnym, prowadzonym przez fotografa oswiadczono mi, ze to dwa piny sie zapadly i bedzie trzeba wymieniac plyte glowna, co sie nie oplaca (wiem, czytalam o tym wczesniej). Jestem zrozpaczona..serio.
    Moje kochane od roku lusterko (bez gwarancji) to EOS 400D i wiem o scisle zintegrowanej plycie glownej z gniazdem kart pamieci (...)
    Napiszcie mi, ile kosztuje taka wymiana plyty glownej? Gdzies w jednym z pierwszych postow czytalam, ze 1ooo zl.. czy to prawda? Mowiono mi w serwisie, ze z 5 stów (?)
    Co mam zrobic z tym aparatem, czuje ze bezuzytecznym juz... ? :/
    Jesli ktos je sprzedaje, to po ile jest sens je "opchnąć"?
    Z Żytnią nigdy nie mialam do czynienia, mysle ze nie ma sensu wysylac do nich skoro znam opinie lokalnego serwisanta.

Zainwestowalam w nowa lustrzanke, ale mimo to prosze o informacje do zrobic z ta dotychczasowa, ktora sluzyla mi swietnie do zeszlego weekendu... (?) Z gory dzieki za odpowiedz.
    Ostatnio edytowane przez tymczasowa ; 12-10-2009 o 22:39

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymczasowa Zobacz posta
    mysle ze nie ma sensu wysylac do nich skoro znam opinie lokalnego serwisanta.
    Myślę że jest, bo nie widzę powodu dlaczego z powodu wepchnięcia dwóch pinów wymieniać całą płytę główną. Może wystarczy tylko sam wewnętrzny czytnik kart w aparacie wymienić? (kosztuje to ok 300zł) On nie jest integralną częścią płyty głównej:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=50699

HOKUM
    Guest

Domyślnie

Jak długo "serwis" z Żytniej będzie niechlujnie wykonywał naprawy gwarancyjne jeśli już nie uda się im wcisnąć bzdetów, że usterka sprzętu leży po stronie użytkownika??

Mała podpowiedź a mianowicie jeśli macie sprzęt do naprawy na gwarancji i zależy wam na solidnej naprawie omijajcie Żytnią!
    Gdzie? Jesteśmy w unii i polecam Czechy. Mieszkam w okolicach Wałbrzycha i zawsze przed upływem gwarancji robię sobie wypad do Pragi turystycznie a zarazem body leci z uwagami do przeglądu i kalibracji. Tak było z 10D, 5D. Takie rozwiązanie kiedyś podpowiedział mi znajomy, który omijał Żytnią jak .......... !

Początki nałogu

Domyślnie

Ostatnio trochę stan mojego sprzętu się pogorszył, aparat nie umie poprawnie ustawić balansu bieli, więc zdjęcia wychodzą niebieskie, dosyć często źle zapisuje zdjęcia na karcie pamięci, na dodatek 50mm f/1.8, które z początku było diabelsko ostre w porównaniu do kita, teraz mydli nawet na przysłonie rzędu f/4. Do całego zestawu dochodzi 430EX II, które lubi samo z siebie wyzwalać błysk, gdy jest włączona. Mogę się bać ceny, jaką zaśpiewa mi Żytnia (sprzęt jest na gwarancji, ale to raczej nie zmienia faktu, że "usterka jest mechaniczna i wynika z mojej winy" - standardowy tekst serwisu ;-))? Nie stać mnie na wyskok do Pragi.
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Ostatnio chyba sie dzieje "na lepsze" na Zytniej, tak to odczuwam, wymiana gumy uszczelniajacej przy bagnecie, obiektyw po gwarancji, 0zl, w ciagu 24h

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Panowie i Panie, ile na Zytniej kosztuje przedmuchanie (!), obiektywu z paprochow? Nie wiem czy to ma znaczenie ale obiektyw seri L zoom.
    Ostatnio edytowane przez Jacek23 ; 21-10-2009 o 00:14

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ok. 100zł dla 28-135
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Hm, doslownie przed chwila dzwonilem i powiedzieli ze gratis

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jeżeli chodzi o wyczyszczenie obiektywu w środku z rozkręceniem go, to tyle zapłaciłem jakieś rok temu
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Coś już napisał

Domyślnie czyszczenie EF28-135

Jak chodzi o czyszczenie EF28-135 od środka oraz usunięcie kosmicznych luzów tubusa to zapłaciłem za to 230 zł.

Soczewka czyściutka, zero luzów, obiektyw jak nowy (pozdrowienia dla ElSora).

Strona 29 z 56 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów