Strona 20 z 53 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Mieszany widok

Domyślnie

czerwiec 09
    czyszczenie matrycy w 5D - 122 PLN

Zablokowany

Domyślnie

Robił ktoś ostatnio migawkę 5d mkI? Ile wołają?

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

O wymianę migawki w 5D pytałem się jakiś miesiąc temu i dostałem odpowiedź "900zł".

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Robił ktoś ostatnio migawkę 5d mkI? Ile wołają?
    Mnie wcześniej tego roku krzyczeli za to 800 zł.

Opisze teraz dwie dosyć dziwne sytuacje, nie do końca ściśle związane z serwisem na Żytniej, lecz mają w nich swój śladowy udział. Pierw sprawa dotyczy naprawy pogwarancyjnej, ale mimo to naprawy bezpłatnej wadliwego Gripa BG-E2 gdzie problem opisywałem w temacie http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=179

Dzwoniłem niemal dzień w dzień do Canon Polska, zostałem skierowany na konsultację z serwisem na Żytniej. Tam problem był znany lecz odpili piłeczkę i kazali jednak dyskutować o tym z dystrybutorem. Tak mnie siebie odpychali niemal przez 2 tygodnie aż w końcu dostałem nr do jakiejś "szychy". Ucieszony faktem iż szanse na naprawde wzrosły lecz nie na długo. Tego nr nikt nie odbierał przez kolejny tydzień... Swierdziłem screw you jeśli tak podchodzicie do klienta. Okazyjnie trafiłem na wysyłke gripa do Canon USA. Tam bez żadnych pytań wzieli się za diagnostykę. Jednak wystrzelili mi z nowiną iż grip był zalany baterią i mi go nie naprawią. Chcieli ze mnie zrobić idiotę by wydusić 80$ za łączną naprawę. Zadzwoniłem do ich menagera, opdyskowałem swoje i zastraszyłem skargą i próbą wymuszenia kasy za ściemę jaką mi wciskali. Po tym fakcie naprawili , wymienili kilka części na nowe i jeszcze przeprosili.

Drugi problem dotyczał zuzytego spustu migawki w Canonie 20D. Żytnia zaproponowała mi 200 zł za wymianę + wysyłka, oczywiście kurierem co w zaokrągleniu zawało jakieś 250-260 zł. Oczywiście znów, części serwisowych nie sprzedają. Wielka szkoda że są monopolistami na naszych ziemiach... Czym prędzej bez zastanowienia zamówiłem nowe części z serwisie Canona w USA. Za dwa nowe spusty wraz z wysyłką zapłaciłem 40 zł. Naprawy dokonałem sam co zajeło mi godzinę w tempie bardzo spokojnym. Skoro mnie zajeło to godzinę, człowiekowi z przeciętną wiedzą i umiejętnościami serwisowymi w szczególności jeśli chodzi o aparaty fotograficzne to ja się pytam ile by zajeła czasu tak prosta czynność wykwalifikowanemu serwisantowi? Urwałby względem mnie 15, może 30 min i za to kasował 200 zł? Sorry panowie, nie tym razem

bonus:

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

Sewi, a możesz podrzucić tu jakiś kontakt do uesejowego serwisu w którym kupujesz części?
    Kiedyś szukałem takiej możliwości, ale odpowiedź była identyczna jak na Żytniej - "części poza serwisem NIE SPRZEDAJEMY"
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Sewi, a możesz podrzucić tu jakiś kontakt do uesejowego serwisu w którym kupujesz części?
    Kiedyś szukałem takiej możliwości, ale odpowiedź była identyczna jak na Żytniej - "części poza serwisem NIE SPRZEDAJEMY"
    O ile dobrze pamiętam to nr: (+ lub 00) 1-800-652-2666. Można te części zamowić tylko i wyłącznie telefonicznie, każdą od korpusu po najmniejsze pierdoły, a nawet migawki.

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sewi Zobacz posta
    O ile dobrze pamiętam to nr: (+ lub 00) 1-800-652-2666. Można te części zamowić tylko i wyłącznie telefonicznie, każdą od korpusu po najmniejsze pierdoły, a nawet migawki.
    Sewi czy zamawiając spust musiałeś znać nr części? Czy też wystarczyło 'własnymi słowami"?
    A jaki rodzaj płatności?
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Początki nałogu Awatar mrek
    Miasto
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sewi Zobacz posta
    Zadzwoniłem dziś. Rzeczywiście spust kosztuje parę dolarów zaledwie, ale pani z obsługi upierała się, że nie wysyłają poza USA.
    Sewi, wysłali Ci do Europy te dwa spusty??? Jak ich przekonałeś?
    Pozdrawiam
    Marek
    -----------
    canon user

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Kurcze szkoda że nie napotkałem na ten temat o wymianie spustu troszkę wcześniej bo w piątek odebrałem swojego 30D z Żytniej po wymianie. Koszt to 153 zł (odbiór osobisty) z czego 6 zł to część do naprawy a reszta robocizna. Cenią się cholery.

aquaneta
    Guest

Domyślnie Lampa błyskowa 400D

Tylko w jednym poście napotkałam informację o wysokości kosztów naprawy układu lampy błyskowej. Nie było jednak napisane jak to była awaria. W moim 400D awaria polega na tym, że lampa podnosi się, ale nie ma błysku. Aparat oddałam do naprawy do lokalnego serwisu, ale okazało się, że wymianie wymaga płytka, a niestety takowej zwykli śmiertelnicy serwisanci foto nie mają /a szkoda/ . Ile to może kosztować na Żytniej?

Serecznie dziękuję za informacje

aquaneta

Strona 20 z 53 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów