Strona 16 z 53 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Mieszany widok

balladyna
    Guest

Smile serwis Canona na Zytniej

Mialem okazje skorzystac z tego serwisu niedawno (kwalibracja objek. 100/f2) i musze powiedziec, ze jestem pod wrazeniem. Mily kontakt, natychmiastowy kosztorys, szybka i doskonala naprawa, rozsadna cena. Mysle, iz ten serwis jest wielkim argumentem, aby skorzystac z sprzetu Canona w Polsce.

Domyślnie

Ja nie mogę złego słowa na Żytnią powiedzieć.
    Jako zakład fotograficzny wysyłam aparaty klientów do naprawy, praktycznie tylko z canonem przebiega to szybko i sprawnie.

A wrażenia osobiste?
    w wakacje wymiana migawki w 40D (po 41 000), na gwarancji, zrobiona w tydzień.

3 dni temu regulacja AF w 5D (kupiłem używaną) w ciągu niecałych 24h, też na gwarancji. Oddałem samo body.

Wcześniej czytałem wątki na ten temat, więc albo mam szczęście albo się mocno poprawili
    Pozdrawiam

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Albo sie ktos wzial za robote, albo za PR ;-)

Czyzby to zbieg okolicznosci, ze same pochwaly ostatnio - od dopiero co zalozonych kont, od ludzi majacych 1-3 postow na koncie i to akurat w tym watku?

Wierze, ze mimo dziwnego wrazenia - to pierwsze ;-)
    Pozdrawiam!

Bywalec Awatar Majchalak
    Miasto
    Chorzów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Albo sie ktos wzial za robote, albo za PR ;-)
    (...)
    Wierze, ze mimo dziwnego wrazenia - to pierwsze ;-)
    PR jak nic

Mi ostatnio kalibrowali AF w 30d... Wysłałem we wtorek i za tydzień był już u mnie. Wszystko OK, ale... denerwuje mnie to 'naciąganie na czyszczenie matrycy i matówki' - dopłaciłem te 60 PLN za czyszczenie matówki i matrycy.

Czyszczenie + kalibracja + soft = 183 PLN

Mały niesmak jednak pozostał - w czwartek zaakceptowałem cenę, którą mi podali... zadzwoniłem w poniedziałek spytać kiedy będzie - dostałem odpowiedź na maila, że w piątek bo dziś go robią. No i we wtorek już był u mnie... Hmm...

Bałagan nadal mają...

Dopiero zaczyna

Angry 40D filtr na matrycy

uff przebrnąłem cały wątek...

A więc tak opisze moją przygodę z serwisem na żytniej,

Zabrałem się jakiś czas temu z czyszczenie matrycy i oczywiście , zarysowałem filtr na matrycy /40D/ powstała paskudna rysa przez sam środek, nawet nie wiem w jaki sposób, widoczne toto było już od f8.
    Zadzwoniłem na żytnią - nie ma możliwości wymiany samego filtra, konieczna jest wymiana całej matrycy koszt ok 1600 zł...
    dzwonię na żurawią - nie trzeba wymieniać matrycy a jedynie sam filtr koszt ok 950 zł - zacząłem się zastanawiać...
    mail do Berlina - wymiana samego filtra ok 150 ojro, ale nie odsyłają do Polski trzeba się pofatygować do nich osobiście po odbiór albo podać adres kogoś w niemczech.
    Zacząłem już odświeżać kontakty w DE ale coś mnie tknęło i kolejny mail na żytnią.
    Opisałem co jest do zrobienia, napisałem dla przypomnienia że chcieli wymieniać matrycę za 1600 PLN oraz że w Berlinie za to samo chcą 150 ojro a na żytniej 900 PLN.
    Po kilku godzinach mail - wymiana filtra jest oczywiście możliwa koszt - 320 PLN !
    Wysłałem w poniedziałek w piątek body było u mnie naprawione - łżczny koszt z wysyłką - 356 zł brutto.

O co w tym wszystkim chodzi ????
    Chcieli mnie naciągnąć na 1600 zł ??? czy ktoś kto ze mną rozmaiwał pierwszy raz nie za bardzo miał pojęcie o czym mówi? Choć to raczej wykluczam bo musiałem poczekać na linii na "konsultację z technikiem"...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p3cpl Zobacz posta
    O co w tym wszystkim chodzi ????
    Chcieli mnie naciągnąć na 1600 zł ???
    Normalka że chcieli od ciebie wyłudzić kasę, to w ich stylu. Mnie kiedyś zmusili do zakupu nowej matówki a chciałem wymienić tylko płytkę z punktami w 5D z powodu zabrudzenia. Na próby tłumaczenia że matówka i płytka to dwie różne rzeczy uparcie twierdzili że "nie wykonują napraw połowicznych" i albo zgadzam się na wymianę matówki razem z płytką albo wcale. I tym sposobem okradli mnie na dodatkowe 100zł.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p3cpl Zobacz posta
    Zabrałem się jakiś czas temu z czyszczenie matrycy i oczywiście , zarysowałem filtr na matrycy /40D/ powstała paskudna rysa przez sam środek, nawet nie wiem w jaki sposób, widoczne toto było już od f8.
    [...]
    Po kilku godzinach mail - wymiana filtra jest oczywiście możliwa koszt - 320 PLN !
    Wysłałem w poniedziałek w piątek body było u mnie naprawione - łżczny koszt z wysyłką - 356 zł brutto.
    URATOWANI!!!!

mam dokłądnie ten sam problem, po tym jak poczytałam i zobaczyłam te 1.5k PLN to zwątpiłam w sens naprawy :]

dzięki Ci wielkie za tę wspaniałą wiadomość, mam nadzieję, że w międzyczasie nic tam się nie zmieniło :>

piotrglab
    Guest

Domyślnie Moje zetknięcie z serwisem na żytniej

Naczytałem się w tym wątku sporo złego na temat serwisu na żytniej. I byłem nie licho przerażony.
    Na wycieczce w Budapeszcie padła mi migawka w 350D. 6 dni po upływie terminu gwarancji. Do domu wróciłem po tygodniu. Zadzwoniłem do serwisu (już 13dni po terminie) i ku mojemu zdziwieniu usłyszałem że jeśli uszkodzenie nie jest mechaniczne i coś się stanie do 10ciu dni po upływie gwarancji to Canon i tak uznaje naprawę gwarancyjną, zapytałem zatem co w moim przypadku bo zgłaszam się później - tu padła lekko wymijająca odpowiedź z której wywnioskowałem że te 10 dni to nie do końca jest limit. Niedogodność była taka że musiałem na własny koszt wysłać aparat z wypełnioną kartą zgłoszenia do oceny. Tu muszę przyznać że serwis nie ma zwyczaju komunikować się z klientem, ogłady tez troszkę brakuje - trzeba dzwonić i pytać, po 4 dniach uzyskałem odpowiedź że zrobią to na gwarancji tyle że na migawkę muszą poczekać 2 tygodnie. I po dwu tygodniach wrócił naprawiony aparat.
    Zgadza się że rozmawiać z klientem to jeszcze serwis się musi nauczyć, ale potraktowali mnie bardzo dobrze biorąc pod uwagę sytuacje.
    Nie jest ten serwis taki straszny.

Domyślnie

Epilog bo podejrzewam, że odpowiedzi na ten mail nie dostanę.

Witam

Owszem to żenująca sytuacja - sugeruje pani, że nie zwracałem uwagi na
    stan pudełka, powierzyłem osobie trzeciej etc. Więc pragnę poinformować, że
    wiem jak wygląda nowe pudełko a jak wygląda stare i zdezelowana, na którym
    zacierają się już kolory i napisy. Obiektyw pakowałem osobiście był w
    materiałowej kieszonce i potem nałożyłem styropian włożyłem do
    oryginalnego nowego pudełka a następnie do wielkiego pudła z wypełniaczem.
    Obiektyw wrócił do mnie zapakowany jak śmieć nie zabezpieczony,
    w foliowej kopercie kurierskiej. Zniknęła szmatka, obiektyw zapakowany w
    same styropiany i cały zakurzony. W poprzednich wiadomościach nie pisałem o
    tym bo z naprawy ogólnie byłem zadowolony.

Jedyny pozytyw to to, że mój najtańszy obiektyw nauczył mnie dwóch rzeczy:
    1. Nie spieszyć się przy zmianach obiektywów
    2. Wierzyć, kolegom z canon-board.info
    2. Nie wysyłać więcej żadnych obiektywów i akcesoriów do serwisu canona w
    Polsce

Za rabat dziękuję ale nie skorzystam, bo od dzisiaj serwisuję wszystko w
    berlińskim serwisie.

Pozdrawiam
    Arkadiusz Nowak

Domyślnie

...mi przykladowo 20d odeslali w jakims pudelku po butach, a ze bylo to po 3 miesiecznym odsylaniu w ta i w ta bo nie mogli naprawic usterki to juz dalem sobie spokoj z pudelkiem...

Strona 16 z 53 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów