Strona 14 z 56 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

annka
    Guest

Domyślnie

Witam,
    jestem fotoamatorką zupełną, mój aparat to Canon Power Shot SX100IS, więc nieskomplikowany kompakt. Aparat jest nowy, ma dwa miesiące. Działa bez zarzutu.
    Jednak jest pewien problem - ostatnio mój tatuś bawił się nim i kiedy otwierał lampę (tą wbudowaną oczywiscie), to... część plastikowej obudowy, która okrywa lampę "od frontu"... została mu w palcach...
    Zdębiałam, bo tata co prawda silny, ale bez przesady, nie robił tego na siłe....
    Moje pytanie brzmi: czy jest sens, żeby iść z tą usterką do serwisu i czy jest jakakolwiek szansa, ze mi wymienią obudowę lampy na gwarancji i za darmo...? Czytając na tym forum, jak i na innych kiepskie oponie o polskich serwisach canona, zastanawiam się czy nie wyjdę lepiej sklejając sobie to włąsnoręcznie. Co prawda nei będzie to wygladalo zbyt dobrze (ułąmany kawalek jest spory i akurat "od frontu") i nie wiem, czy nei zaszkodzi lampie i aparatowi, anwet jesli zrobię to najdelikatniej.
    no i przede wszytskim, czy nie okaze się, ze straciłam prawo do napraw na gwarancji, pniewaz sama cos naprawialam....?
    Przepraszam za tak infantylne pytania, ale nie wiem zupelnie co robić, kiedy czytam, że w serwisie nawet zawodowców traktuja po macoszemu... Wiem, ze moj sprzet to nie szczyt jakosci, ale dla mnie to szczyt obecnych mozliwosci, wiec sie o niego martwie....
    pozdrawiam i proszę o rady od Was...

Początki nałogu Awatar Jacek23
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

A ja sie spytam o cos innego, da sie jakos zalatwic z zytnia zeby zmapowali hoty na miejscu? Nowy sprzet i sa Sprzedawca mowi ze zalati na ten sam dzien , odda o 10 i na wieczor bedzie ale wolalbym sam zawiesz i na miejscu, na gwarancji jest i ma byc za darmo, ale czy da sie zrobic to na miejscu (odplatnie) a szybko?
    Przerabial to ktos z Was?
    Pozdro

Coś już napisał Awatar Krzych
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Canon 20D .Na pokwitowaniu napisano.
    Wymiana migawki i spustu po 76000 zdjęć,czyszczenie i regulacja 427zł
    Część - Shuter Ass`y 100,43zł
    Część - Switch ,Relase 6,28zł
    Transport z pobraniem 26,84
    Razem 560,55zł

Wszystko działa i AF jakby szybciej łapie.
    Ernest Hemingway i Irvin Penn:
    Hemingway: Wspaniałe zdjęcia. Jakiego aparatu używasz?
    Penn: Wspaniała historia. Jakiej maszyny do pisania używasz?

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Już 3 tygodnie czekam na swojego 5d oddany do czyszczenia i kalibracji z 24-702/2.8 oraz 50/1.4 ... trochę długo im to wychodzi .. :/
    EOS 5D

Domyślnie

Ja oddawałem niedawno 24-70L ale bez body do regulacji backfocusa - zrobili po około 8 dniach roboczych, jest dobrze Oddałeś im body z własnej woli? Skąd takie zaufanie?

Golem
    Guest

Domyślnie

Co do tempa napraw...
    a także kosztu i profesjonalizmu...
    70-200 f4 L IS USM- upadek z wysokości około 30 cm na kafelki, efekt- zacięcie się mechanizmu ustawiania ostrości.
    Przesłany na Żytnią, wycena- około 1700 PLN (było to w kwietniu i wtedy ta cena to była połowa wartości tego obiektywu), czas- około 3 tygodni.
    Po 5 tygodniach i kolejnej awanturze przez telefon, w końcu dowiedziałem się, że ich technik siedzi już nad moim obiektywem 2 tydzień i za nic nie jest go w stanie poskładać tak, żeby działał. Po kolejnym tygodniu usłyszałem, że jeszcze jakieś części nie doszły (twardziel- składał bez części i myślał że Canon tak od serca je dodaje do obiektywów).
    W 9 tygodniu dowiedziałem się, że "wczoraj wysłałi do Berlina do serwisu".
    W 10 tygodniu dzwoni kurier, że ma dla mnie przesyłkę.
    Koszt całkowity 1760 PLN, czas na Żytniej- 9 tygodni, czas w Berlinie- wg informacji z tamtego serwisu- przyjęty 16.06, naprawiony i wysłany z powrotem 18.06.
    Od tej pory działa OK. W razie wypadku wyślę od razu do Berlina, nie dość, że szybciej, bardziej kompetentnie to jeszcze mam bliżej...

Domyślnie

Witam,

Jak to jest z tym serwisem na Żytniej. Jeśli mamy europejską gwarancje, to mają obowiązek naprawić sprzęt w ramach tej gwarancji, czy tylko wtedy kiedy wymieniony jest ten serwis w karcie gwarancyjnej?

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    I to niezależnie od wielkości matrycy! (Sensor Swab 1 sztuka kosztuje tyle samo dla APS-C co dla fullframe/APS-H , tylko trzeba osobno zamówić).
    Nieźle sobie liczą marży/robocizny no i nie wiadomo dlaczego dwa razy więcej za fullframe - bo się trzeba więcej namachać troszkę? .
    Jak kiedyś czyściłem 1Ds, to tłumaczyli, że jest drożej niż w APS-C, bo to 2 razy większa matryca i zużywają 2 razy więcej środków czyszczących.

W moim przypadku pucowali powierzchnię filtra IR jakimś specjalnym płynem. Wcześniej samemu nie mogłem ani zdmuchnąć paprochów ani ich odkleić na sucho wacikiem ??:

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Jak kiedyś czyściłem 1Ds, to tłumaczyli, że jest drożej niż w APS-C, bo to 2 razy większa matryca i zużywają 2 razy więcej środków czyszczących.

W moim przypadku pucowali powierzchnię filtra IR jakimś specjalnym płynem. Wcześniej samemu nie mogłem ani zdmuchnąć paprochów ani ich odkleić na sucho wacikiem ??:
    Płyn to może być Eclipse. Sensor Swab owszem - większy do tej matrycy i pewnie zamiast dwóch kropel trzeba kapnąć trzy albo cztery krople płynu . To rzeczywiście uzasadnia dwa razy większą cenę .

omen148
    Guest

Domyślnie

Witam !

Upuściłem kilka miesięcy temu 1D Mk II z wysokości ok 1m ma beton. Wizualnie nic mu nie dolegało , ale AF zwariował. Wysłałem na Żytnią - do wymiany mirror box ok. 2000 zł. Trochę za późno się zorientowałem , to samo w serwisie w USA 580 dolców.
    Czekam aż dolar znowu będzie p 2 zł...
    Pozdrawiam !
    R.

Strona 14 z 56 PierwszyPierwszy ... 4121314151624 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów