Strona 11 z 53 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 558

Wątek: Serwis Canona E-csi Warszawa na ul. Żytniej - ceny?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Urwanego gwintu w 24-70? To chyba trzeba bylo z Palacu Kultury go zrzucac ;-)

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Przeszukalem watek ale informacji chyba brak - ile kosztuje wymiana migawki w 5d? Tez 600zl jak w przypadku xxD?

Domyślnie

07.2008:
    350D
    Wymiana rozregulowanego zespołu mirror box, uszkodzonego zespołu wizjera, wymiana sanek i naprawa zespołu lampy, kalibracja af w body = 958 pln

Dali nowe finder unit, mirror box assy, auto focus unit, inne drobne małe części, choć powinni wymienić jedynie jeden podzespół z pękniętym lustrem. Oczywiście tłumaczyli się niewykonywaniem napraw połowicznych. A przysłane wymienione podzespoły wskazują, że bezproblemowo można zrobić naprawę połowiczną jak chciałem.

Aparat szedł do naprawy po upadku body i późniejszej regulacji AF śrubą pod lustrami (szkła wskazywały na lekki BF; nie udało się zrobić samemu regulacji dla szkieł zoom - jedynie jeden koniec).

"Bonus":
    - skasowany licznik zdjęć. Dobrze, że przynajmniej określili licznik przed naprawą,
    - niepotrzebnie wsadzone nowe auto focus unit, skoro pracowało prawidłowo, a jedynie należało na nowo wyregulować śrubę,
    - czasem podczas pracy body zdarza się mu wygaszenie wszystkich wyświetlaczy (lcd kolor i monochromatyczny) bez jakiegos powodu - nie mam pojęcia z jakiego powodu one gasną. Po chwili klikania po spuście, lub kręcenia pokrętłem, lub wył/zał. body na nowo sie włączają, ale body prosi za każdym razem o regulacje daty i godz.

Pewnie gdybym wysłał na reklamacje usługi (gaśnięcie body z niewiadomych przyczyn, nie do końca naprawione sanki - nadal brak jednego z wypustków) dostałbym kolejne bonusy - nie, dziękuję - jakoś przeżyję.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabatar Zobacz posta
    07.2008:
    350D
    Wymiana rozregulowanego zespołu mirror box, uszkodzonego zespołu wizjera, wymiana sanek i naprawa zespołu lampy, kalibracja af w body = 958 pln

Dali nowe finder unit, mirror box assy, auto focus unit, inne drobne małe części, choć powinni wymienić jedynie jeden podzespół z pękniętym lustrem. Oczywiście tłumaczyli się niewykonywaniem napraw połowicznych. A przysłane wymienione podzespoły wskazują, że bezproblemowo można zrobić naprawę połowiczną jak chciałem.

Aparat szedł do naprawy po upadku body i późniejszej regulacji AF śrubą pod lustrami (szkła wskazywały na lekki BF; nie udało się zrobić samemu regulacji dla szkieł zoom - jedynie jeden koniec).

"Bonus":
    - skasowany licznik zdjęć. Dobrze, że przynajmniej określili licznik przed naprawą,
    - niepotrzebnie wsadzone nowe auto focus unit, skoro pracowało prawidłowo, a jedynie należało na nowo wyregulować śrubę,
    - czasem podczas pracy body zdarza się mu wygaszenie wszystkich wyświetlaczy (lcd kolor i monochromatyczny) bez jakiegos powodu - nie mam pojęcia z jakiego powodu one gasną. Po chwili klikania po spuście, lub kręcenia pokrętłem, lub wył/zał. body na nowo sie włączają, ale body prosi za każdym razem o regulacje daty i godz.

Pewnie gdybym wysłał na reklamacje usługi (gaśnięcie body z niewiadomych przyczyn, nie do końca naprawione sanki - nadal brak jednego z wypustków) dostałbym kolejne bonusy - nie, dziękuję - jakoś przeżyję.
    958 zł ??
    hmmm... za tyle kasy to byś chyba kupił używkę w doskonałym stanie lub jeśli by gdzieś się ostały to pewnie i nówkę...
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sabatar Zobacz posta
    Oczywiście tłumaczyli się niewykonywaniem napraw połowicznych. A przysłane wymienione podzespoły wskazują, że bezproblemowo można zrobić naprawę połowiczną jak chciałem.
    Tak, oni w ten sposób bezczelnie wyciągają kasę od klientów. Kiedyś chciałem wymienić płytkę z punktami AF w 5D, tą która znajduje się za matówką. Powiedzieli mi że bez wymiany matówki nie zrobią bo oni nie wykonują "napraw połowicznych". Próbowałem debilce przy telefonie wytłumaczyć że matówka i płytka z punktami to dwie różne rzeczy, które nie mają ze sobą nic wspólnego ale to nic nie dało. Więc dostałem propozycję nie do odrzucenia: albo wymieniam razem z matówką albo wcale. I w taki właśnie sposób wyłudzili złodzieje ode mnie dodatkowe 100zł za nową matówkę.

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak, oni w ten sposób bezczelnie wyciągają kasę od klientów. Kiedyś chciałem wymienić płytkę z punktami AF w 5D, tą która znajduje się za matówką. Powiedzieli mi że bez wymiany matówki nie zrobią bo oni nie wykonują "napraw połowicznych". Próbowałem debilce przy telefonie wytłumaczyć że matówka i płytka z punktami to dwie różne rzeczy, które nie mają ze sobą nic wspólnego ale to nic nie dało. Więc dostałem propozycję nie do odrzucenia: albo wymieniam razem z matówką albo wcale. I w taki właśnie sposób wyłudzili złodzieje ode mnie dodatkowe 100zł za nową matówkę.
    Najwyraźniej z tym serwisem jest jak z obiektywami Sigmy, tj. "jak się trafi" bo ja miesiąc temu miałem dokładnie takie samo zlecenie, z tym, że mi je wykonali dokładnie tak jak je zleciłem.

W związku z tym byłbym daleki od szafowania tak ostrymi słowami. Musze jednak przyznać, iż chłopak przyjmujący zlecenie chodził do technika się upewniać, czy dobrze mówię więc być może to kwestia odpowiedniego przekazania zlecenia...
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Wymiana migawki w 5d - okolo 900zl.

Pochwale Zytnia - nie bylo najmniejszego problemu z dodzwonieniem sie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Hm, to może spróbuję tutaj.
    Sytuacja jest taka - padł mi Canon A610, stwierdzono NAPRAWA MIGAWKI, REGULACJE za 235zł, plus przesyłka w 2 strony - 300zł. Aparat doszedł, migawka działała...ale nie działa lampa błyskowa. Więc mój ojciec zadzwonił do niech, powiedział co jest grane i polecili mu odesłanie aparatu. Czekałem kilka dni, w końcu napisałem i mi odpowiedzieli: aparat po upadku, NAPRAWA UKŁADU LAMPY - 185zł. Plus znowu wysyłka.
    Całość to 500zł, za tyle mógłbym już kupić używkę w świetnym stanie spokojnie, nie zgodziłem się na razie na naprawę, nie bardzo wiem co zrobić - miał ktoś z Was podobne problemy?
    Odesłali mnie do Canon Polska - p. Błażej Zwolak napisał, że jak Canon powie, żeby naprawić za darmo, to naprawią.
    Możecie mi poradzić, co w takiej sytuacji zrobić?

Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Polski oddzial Canona o ile nie kupujesz od nich hurtowo drukarek bedzie mial Cie gdzies - smutne ale prawdziwe. A z serwisem nie wygrasz, wielu juz probowalo. Zostaje spuscic uszy i zaplacic a w przyszlosci kupowac kompakty olympusa.

Angry naklejka miarą gwarancji na Żytniej ;(

Witam

naprawiałam na Żytniej canona ps s2 is . Robi nieostre zdjęcia. zrobili naprawę obiektywu za 244,- aparat odesłali podziałał kilka dni i zaczął pokazywać błąd E18 , napisałam do nich że teraz pokazuje się komunikat E18 na maksymalnym zoomie- poprosili żeby dostarczyć, przysłałam i dostałam nowy kosztorys naprawy i regulacji obiektywu za 200,- a gwarancja została odrzucona bo zniszczona była ich naklejka gwarancyjna i podobno brakuje jakieś foli w środku. Aparat był pierwszy raz w naprawie właśnie u nich!!!!!!
    Paranoja przecież jak się nie znam na naprawie aparatu to go nie otwieram szczególnie że nie mam wykształcenia ani zainteresowań w tym kierunku a oni mi wmawiają że skoro naklejka jest uszkodzona to aparat był otwierany.
    ludzie jak tak można naciągać klientów!!!!!!!!! zażądałam zwrotu aparatu i zwrotu kosztów poprzedniej naprawy a oni w odpowiedzi przysłali mi ponownie kosztorys na naprawę za 200,-

NIE POLECAM NIKOMU. :sad:

Strona 11 z 53 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów