Panie Szymonie, jestem pod ogromnym wrazeniem Panskich prac oraz talentu.
Od kilku lat zagladam regularnie na Panska strone( cieszy mnie, ze ktos w tym kraju ma naprawde pieknie zaprojektowana i przejrzyscie wygladajaca strone www) i cieszy mnie, ze jest ona regularnie zaopatrywana w nowe fotografie.
Trzymam kciuki, zeby udala sie Panu kariera na miare Davida Lachapelle( bo Panskie pomysly sa niezwykle tworcze, zupelnie tak, jak jego).
wielbicielka
Dodam jeszcze, że zdjęcia "wbijają" się w świadomość. Tak, są niezwykle sugestywne. Nie zgadzam się z tą stylistyką, ale doceniam pomysł i konsekwencję. Poprzednia moja wypowiedź była nadmiernie emocjonalna. Po przeczekaniu pierwszego wrażenia teraz widzę to inaczej. To tak jak z nieznaną potrawą, trzeba najpierw rozsmakować się. Trzeba przebrnąć przez fazę "tfu" i "fuj" i dopiero wtedy dotrzeć do smaku.
30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580
lo matkoooo... poprosze sloj wazeliny...
dla mnie kalendarz porsche swietna sprawa, dobrze chwycony temat, kwestia "wizjonerskich prac", wiekszosc z nich niestety do mnie nie trafia, wcozraj z Veniem o tym gadalem, jest tam zdjecie gdzie kobieta lezy w klatce i pod nia jest podpis uwaga dzikie zwierzeta, a ta pieknosc wyglada jakby przed chwila sie przebudzila a nie jak grozne zwierzeale to moja skromna opinia. Modowe bardzo fajne niektore jak z reklam triumpha wygladaja.
Ostatnio edytowane przez thorin ; 23-12-2006 o 14:11
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
lalamido: dziekuje bardzo.
thorin: myslisz, ze gdyby kobieta w klatce wrzeszczala lub robila grozna mine, to zdjecie byloby lepsze? a moze chodzilo o przeciwstawienie napisu z obrazem? a moze... sam nie wiem. ja tak tylko... piekne jest to, ze kazdy widzi co innego, patrzac na "to samo".
no wlasnie to mnie zastanowilo saimon, ta niepewnosc w zdjeciu, jaka teraz widze w Twojej wypowiedzi, miales jakis zamysl na przekaz czy to tak mialo byc kazdy mial sie dopatrzyc co autor mial na mysli ? W niektorych ujeciach brakuje tego zdecydowania i jest troche przypadkowosci, oczywiscie warsztat, nie ma co zarzucac, masz swietnie wypracowany. Te z serii wizja, no sa kapke przypadkowe, nie wszystkie, to z niewidoma kobieta na pasach jest trafone w dyche. Ale to moje odczucie, wcale nie oczekuje ze ktos sie ze mna zgodzi.
pozdrawiam
krzysiek
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
@thorin tam jest napisane „niebezpieczne zwierzęta” a to zasadnicza różnica. Piękna pozornie spokojna ale niebezpieczna tygrys w klatce tez nie szczerzy kłów i nie porykuje bez przerwy. No ale to powinien napisać autor hehe. A fotki dobre technicznie parę nawet ciekawych znajdą się też super ale i kilka takich sobie. Ale fajne pomysły i zazdroszczę zaangażowania i samo zaparcia.
noi wlasnie Qbexus, za duzo w tej fotce miejsca na domysly, nie uwazasz ze powinna ona w Ciebie walic od razu jakims przeslaniem ? Moja ocena jest bardzo subiektywna bo to moja ocena, nie uwazam ze o zdjeciach jak o zmarlych powinno sie mowic albo dobrze albo wcale, mowie to co mysle, i jesli autor przyjmie je jako krytyke z mojej strony to dobrze, jesli natomiast ktos to odbierze jako atak kogos kto nie potrafi robic zdjec i sie msci tez mi w sumie bez roznicy. Ja zawsze jesli slysze od znajomych - Wiesz ide do studia, zabiore puszysta kolezanke ubiore ja w stroj kosmity, bedzie obleczona w folie a pod spodem gola i bedzie trzymala parasol taki przezroczyty bo tez z foli i zrobi taka poze jak baletnica, fajne nie ?
To wtedy zapytuje...
- Fajne, tylko o co w tym chodzi ?
Mi ogólnie także się podobają . pozdrawiam autora , i podziwiam warsztat scenograficzno-fotograficzny ....
może pochwal się czym pstrykasz ? cyfra,analog, szkielka ....
Dzieki Popmart i wszystkim pozostalym za mile slowa a takze krytyke.
Jesli chodzi o sprzet to mam analoga 5, cyfre 20 a czasami robie zdjecia na mamiya rz67. Kalendarz Porsche zrobilem na moim ulubionym Canonie 5 i filmach fuji acros.
Tu znajdziecie filmik o tym jak powstawal kalendarz http://www.youtube.com/watch?v=A2vB1dp4F_o
pozdrawiam