Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
Przy takich ogniskowych większe światło nie jest chyba specjalnie użyteczne. GO mogłaby wyjść zbyt skromnie na pełnej klatce.
Wyższe iso, dłuższy czas ew. statywik.
Tylko te ceny teraz... Dlatego rozpytuję, może ktoś chciałby się rozstać z używanym ?
Widzę Piotr że dalej się zastanawiasz nad tą Sigmą ... jak ostatnio gadaliśmy też szukałem szerokiego pod FF bo niestety z Sigmą 10-20 musiałem się rozstać ( pracowałem nią 3 lata ma wady ale zdjęcia dość sympatycznie wychodzą ) o mało bym nie kupił 12-24 ... ale miałem okazję popstrykać pożyczonym 16-35 i to jest to. Co prawda na szerokim mam 16 ale zupełnie wystarcza na 12 na bokach i tak masz dość duże zniekształcenia i zdjęcia są dobre tylko w niektórych wypadkach. Dosłownie wczoraj robiłem tym 16-35 zdjęcia na dorocznym naszym balu przebierańców i rezultaty są super praktycznie tylko 4% zdjęć nietrafionych a były robione w fatalnych warunkach ... dałem na chwilkę aparat nawalonemu kumplowi co by nam zdjęcia zrobił facet miał pierwszy raz lustro w łapach strzelał na pałę i praktycznie zdjęcia dobre wyszły ... Sigma jest oki ale jak masz światło 2,8 to AF zdecydowanie lepiej działa ...