Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: 350 vs d70s wiem co to opcja szukaj:)

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No... a masz na to jakieś wsparcie ?
    wiem ze jak kupowalem 3lata temu 350d to takze szukalem tematow dotyczacych d70 i bylo mowione ze w aparacie cos tam lubi sie paprac... a jesli chodzi "o wsparcie" to powiem ze w naszym zakladzie na 3 nikony d70 kazdy odwiedzil serwis :-) a niektore to juz po dwa razy... ot prosty przyklad ostatni d70 wrocil z serwisu 2 tygodnie i pochodzil moze z tydzien zeby znow do niego wrocic... nie mam teraz sil szukac w archiwum co tam ludzie pisali 3lata temu na temat tej awaryjnosci ale nikon mial tam jakas wpadke...

Festyk Ty sie nie przejmuj tym co napisalem, wiem ze nasze dziewczyny lekka reka podchodza do sprzetu i glowy nie dam sobie urwac co one z nim wyprawiaja (wiecie sami jak to jest ze sprzetem zakladowym)... jezeli szanujesz sprzet i masz delikatne opuszki na palcach to bedzie chodzil wiecznie jak... mercedes ;-) na pocieche powiem ze 350kit vs 70kit zwycieza ten drugi (moje zdanie) :-) ostatnio na zleceniu bylem pozytywnie zaskoczony bo na 200zdjec tylko w jednym przestrzelil mi AF co pewnie bylo moja wina...
    Ostatnio edytowane przez c42 ; 09-05-2007 o 13:56

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c42 Zobacz posta
    wiem ze jak kupowalem 3lata temu 350d to takze szukalem tematow dotyczacych d70 i bylo mowione ze w aparacie cos tam lubi sie paprac... a jesli chodzi "o wsparcie" to powiem ze w naszym zakladzie na 3 nikony d70 kazdy odwiedzil serwis :-) a niektore to juz po dwa razy... ot prosty przyklad ostatni d70 wrocil z serwisu 2 tygodnie i pochodzil moze z tydzien zeby znow do niego wrocic... nie mam teraz sil szukac w archiwum co tam ludzie pisali 3lata temu na temat tej awaryjnosci ale nikon mial tam jakas wpadke...

(...)
    Wiesz do tego co ludzie piszą na forach to trzeba bardzo ostrożnie podchodzić. Przy czym na forum Nikona nie ma jakiegoś wysypu postów o awariach D70/D70s. wręcz jest jak napisał czornyj - raczej zadziwiają przebiegi migawki - praktycznie jak w profi korpusach. Co do tego że się zepsuły trzy szt. Wiesz ja też słyszę o tym ze coś tam padło np. samochód znajomego - nowy - jeden z najbardziej bezawaryjnych podobno. Drugiemu znajomemu wypadła na jezdnię miska olejowa dokładnie w tym samym bezawaryjnym modelu ale nie ośmielił bym się napisać o tych autach, że są bardzo awaryjne. Po prostu zbyt mała próba. Dlatego jak pisałem o wsparciu to czekałem na jakieś statystyki albo opinie użytkowników przynajmniej tak liczne jak np. Err 58 w Minolcie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Krótko mówiąc: D70 to takie badziewie, że .............. WIELU Z NAS UCIESZYŁOBY SIĘ GDYBY Z PRZODU BYŁ NAPIS CANON I MOCOWANIE EF .
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 09-05-2007 o 15:12
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Akurat porównanie kitów od nikona i canona mnie mało obchodzi, ponieważ mam tylko 50 f:1,8 i w sumie póki co mi starczy na dłuuugo.Z aparatu jestem bardzo zadowolony
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -=Festyk=- Zobacz posta
    Akurat porównanie kitów od nikona i canona mnie mało obchodzi, ponieważ mam tylko 50 f:1,8 i w sumie póki co mi starczy na dłuuugo.Z aparatu jestem bardzo zadowolony
    i to jest najwazniejsze.
    ja mialem i d70 (przez 2 lata), teraz mam 350D (od roku)
    kazdy ma swoje zady i walety - nie wiem dlaczego, ale mam wrazenie, ze nikonem latwiej mi sie robilo zdjecia - ciezko to wytlumaczyc. 350ka tez jest OK i chyba najbardziej brakuje mi w niej spota, ale dla odmiany nadrabia to switna 50/1,4 i 70-200 - szybkie, ciche i niezawodne....
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    że są bardzo awaryjne. Po prostu zbyt mała próba. Dlatego jak pisałem o wsparciu to czekałem na jakieś statystyki albo opinie użytkowników przynajmniej tak liczne jak np. Err 58 w Minolcie.
    wiec jesli chodzi o czysta statystke to 100% d70 trafilo do serwisu na naszym zakladzie :-) zgadzam sie ze fora przeklamuja itd. ale empirycznie mowie to co sam doswiadczylem, to nie mowil mi sasiad za sciany czy Gozdzikowa ale czysta statystuka naszego zakladu... w niczym to jednka nie umniejsza ze to dobry aparat i co czesto powtarzam NIKON zdecydowanie lepiej traktuje klientow z dolnej poleczki... cytujac pania z fotojekra "Nikona wybieraja profesjonalisci"

ps. dzisiaj jestem po pogrzebie ale jak znajde werwe to poszukam linkow do dysputy nt awaryjnosci siedemdziesiatki...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

wiec jesli chodzi o czysta statystke to 100% d70 trafilo do serwisu na naszym zakladzie :-) zgadzam sie ze fora przeklamuja itd. ale empirycznie mowie to co sam doswiadczylem, to nie mowil mi sasiad za sciany czy Gozdzikowa ale czysta statystuka naszego zakladu... w niczym to jednka nie umniejsza ze to dobry aparat i co czesto powtarzam NIKON zdecydowanie lepiej traktuje klientow z dolnej poleczki... cytujac pania z fotojekra "Nikona wybieraja profesjonalisci"
    (...)
    Ale nie mówimy o trzech egzemplarzach tylko o setkach tysięcy, które wypuścił Nikon. Miałeś po prostu pecha. Na tej zasadzie mogę stwierdzić że 350D to najbardziej niezawodny aparat, bo chyba z pięciu moich znajomych ma i im się nie psuje i nigdy nie naprawiali . Bezsens takiego wniosku jest oczywisty. Myślę że dalej już nie muszę nic wyjaśniać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał Awatar mikie_001
    Miasto
    na wsi....

Domyślnie

wiec jesli chodzi o czysta statystke to 100% d70 trafilo do serwisu na naszym zakladzie...
    a moze to blad operatora? Pracuje w serwisie i to co ludzie potrafia zrobic ze sprzetem, to niektorzy sobie nawet nie potrafia wyobrazic....

ps. dzisiaj jestem po pogrzebie ale jak znajde werwe to poszukam linkow do dysputy nt awaryjnosci siedemdziesiatki...
    co chcesz przez to udowodnic? i komu?

Twoja probka nie jest adekwatna do stawiania takich tez- przy takiej probce blad to 90-100%. Probki reprezentatywne zaczynaja sie pewnie od 1000 sztuk, zwazywszy na wielkosc produkcji.
    OBOP tez nie bada opinii wsrod 3 moherow spod kosciola, albo 3 lewakow z pochodu 1majowego. Zobacz jakie sa tam probki - zazwyczaj odpowiada okolo 1000 osob
    Pozdrawiam, Michal

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie.

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Uszkodzenie popychacza przysłony - jeszcze rzadsza przypadłość, zwykle wynikająca z zasyfienia korpusu. Naprawa niedroga.
    Jeśli wynika to z zasyfienia body to jak temu zapobiegać?Regularne dmuchanie gruchą?Jeśli tak to jak regularne?A co do awaryjności to kupiłem używkę z 10K przebiegu,więc wydaje mi się,że jeśli coś ,,większego'' miałoby się popsuć to już dawno by to się stało
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikie_001 Zobacz posta
    a moze to blad operatora? Pracuje w serwisie i to co ludzie potrafia zrobic ze sprzetem, to niektorzy sobie nawet nie potrafia wyobrazic....

co chcesz przez to udowodnic? i komu?
    w puszkach padal nachalnie czujnik swiatla ktory nikon naprawial za darmo - i co satysfkacjonuje odpowiedz czy tez dyskusja potyczy sie dalej w stylu "i co z tego ze nikon naprawial usterke za darmo jak tylko nielicznym sie psulo". a to ze pracujesz w serwisie to nie obraz sie ale tez o niczym nie swiadczy bo na tym forum co po niektore serwisy maja mizerna renome...

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów