Po założeniu gripa do 350-tki argument że źle leży w dłoni jest nieaktualny. Tylko chwilę miałem 350 bez gripa, zaraz dokupiłem go i teraz jest naprawdę dobrze. Kwestia złej ergonomi raczej nie istnieje po zamontowaniu gripa.
Szumy to osobny temat (i nie chodzi tu o oglądanie fotek z 10x zoomem). Po zrobieniu kilku fotek w kiepskich warunkach sam się przekonasz co to znaczy możliwość podbicia ISO do 800 i wyżej. Co prawda 350 mało szumi do ISO 800 ale i 1600 jest niekiedy znośne (konieczne odszumianie). D70 ma problemy z ISO800.
Obiektyw - kitowy - każdy inny jest o niebo lepszy (z pominięciem zdjęć robionych przy dobrym świetle) i sytuacja wygląda tak, że kitowym canonem ani nikonem nie poszalejesz i zmienisz go szybciej niż przypuszczasz. Na start żeby poznać aparat to jest to dobre. Żeby wydusić z aparatu więcej i więcej to musisz przesiąść się na półkę przynajmniej o jeden stopień wyższą (coś z USM-em) a zobaczysz różnicę. Argument że kit jeden jest lepszy od drugiego wg mnie nie ma sensu. Porównujmy puszki!!!! spięte z dobrymi obiektywami.