Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Pixma iP4200

Brad
    Guest

Domyślnie Pixma iP4200

Witam !
    Od niedawna używam w/w drukarki. Mam problem z kolorami. Jest znaczna różnica między tym co widzę na monitorze i tym co otrzymuję po wydruku. Na papierze jest wszystko w odcieniu czerwieni.
    Jak to zmienić kompleksowo? Nie chciałbym każde zdjęcie ustawić w Photoshopie.

Pomóżcie, może ktoś ma podobny problem?

Pozdrowienia
    Brad

Bywalec Awatar _invictus
    Miasto
    Oświęcim

Domyślnie

konwertujesz do profilu koloru drukarki na końcu?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brad Zobacz posta
    Jak to zmienić kompleksowo?
    Odezwij sie do uzytkonika o nicku Jac

Coś już napisał
    Miasto
    Żyrardów

Domyślnie

Ja co prawda jestem posiadaczem Canona Pixma iP 5300, ale skądś znam ten problem. U mnie zdjęcia wychodziły z dziwną różową poświatą. Co się okazało? Że winny jest papier. Kupiłem parę sztuk jakiegoś dziadostwa (InkTec - to tak ku przestrodze), a po zamianie na papier np. Canona wychodziło wszystko idealnie. Może u Ciebie jest to samo?
    ,

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

A masz wgrane w systemie profile kolorów monitora i drukarki (ich rozszerzenia to *.icc, *.icm)?
    One właśnie służą do tego aby kolory na takich urządzeniach były takie same.
    Każdy producent powinien udostepniać takie profile np. na swoich WWW.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Musze sie przyznac, ze z moim IP5000 mialem dokladnie taki sam problem. Ciagle jakies zafarby...

Tyle, ze kiedys powiesilem spydera (kalibrator) na swoim lcd. Jak sie juz skonczylo mielic pare minut, to sie okazalo, ze nagle drukarka "zaczela" drukowac kolory tak jak je widac na monitorze wrecz idealnie

Wiec to nie koniecznie wina drukarki ze zdjecia sa z zafarbem.
    ...

Uprawnienia umieszczania postów