Strona 10 z 32 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 311

Wątek: Jakim rowerem jeździsz?

Domyślnie

Ha! Czyli jednak nie tylko ja mam lamane uczucia co do kasku:rolleyes:
    Juz kilka razy bylem w sklepie, ogladalem, nawet przymierzylem cos, ale.... no wlasnie nie wiem co - nie pozwala mi kupic kasku. Jakos tak... dziwnie byloby mi z kaskiem.
    I zeby nie bylo - podziwiam i szanuje ludzi, ktorzy jezdza w kaskach chocby po krakowskich plantach. Moze sie przekonam na wiosne... (od 3 lat tak sobie wmawiam, ale chyba czas najwyzszy )

Mowia, ze czlowiek nie docenia, dopoki nie bedzie potrzebny - ja w sumie lecialem raz przez kierownice (przy ok. 40km/h) wprost na spotkanie glowki z asfaltem (zasloniecie glowy reka spowodowalo jej dlugie skladanie w pozniejszym czasie), ale to bylo dawno temu i jakos po tym nie mialem przemoznej checi kasku... help, hilfe, ajuto!
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Awatar powicher
    Miasto
    w sercu podlasia

Domyślnie

Znajomy wyśmiewał mój kask do momentu, gdy z 15kmph wjechał w betonową latarnię (chwila nieuwagi)...

Po tygodniowym pobycie w szpitalu kupił kask i jeździ w nim zawsze ...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja mimo wszystko polecam się przełamac i jeżdzić w kasku.

Mi to dość łatwo przychodzi bo rower używam w zasadzie tylko do sportawej jazdy, mam do tego strój cały to i kask do tego pasuje.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Jednak muszę jeszcze coś dodać, bo widze że nie zostałem dobrze zrozumiany i do wątku wkrada się wszędobylska poprawność polityczna...
    1. Ten kto nie potrafi dobrze powozić to dla mnie burak.
    2. Kto nie potrafi dobrze powozić powinien jeździć w kasku!
    3. Chciałbym jeszcze przed śmiercią (bo nie stosuję kasku) choć raz spotkać na swojej ścieżce godnego rywala w kasku...
    4. Przez długie lata nie spotkałem żadnego (a kiedyś nie stroniłem od rywalizacji "niezawodniczej") dlatego napisałem, że w kaskach jeżdżą buraki!
    5. Wiele razy przegrywałem współzawodnictwo z gościami bez kasków...

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez powicher Zobacz posta
    Znajomy wyśmiewał mój kask do momentu, gdy z 15kmph wjechał w betonową latarnię (chwila nieuwagi)...
    Po tygodniowym pobycie w szpitalu kupił kask i jeździ w nim zawsze ...
    Sorry ale to też był/jest burak, choć nie zaczynał w kasku (a powinien był)...
    Ostatnio edytowane przez ewg ; 14-12-2006 o 12:24

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No to może skoro mowa o kaskach to pochwalcie się jakie używacie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ja nie mam kasku a jezdze rowerem koloru niebieskiego

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

O ile kaski można tłumaczyć bezpieczeństwem, to rozwalają mnie kolesie wystrojeni jak choinki. Nie wiem po co takiemu koszulka odprowadzająca pot, jak on się na rowerze nigdy nie spocił, chyba większą rolę gra tu napis na całe plecy i żółty kolor. Oczywiście nie generalizuję i wierzę, że kto się poci nie poczuje się urażony, choćby takową koszulkę posiadał.
    Tak na marginesie, to Włoch chyba nie wyszedłby z rowerem na dwór bez odpowiedniego stroju. Jeszcze ktoś pomyślałby, że nie jest fashion.

Zgadzam się w ewg co do tego, że najważniejsza jest technika jazdy. Ja miałem wypadek na nowo zakupionym rowerze i zupełnie nowych oponach. Po prostu nie znałem wystarczająco dobrze sprzętu. Po upadku nie popędziłem po kask, ale na rowerek.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To taki nostalgiczny kolor

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Poniekad z tymi kaskami to macie racje. Jak dla mnie: kaski nieobowiązkowe, ale jeśli ktoś sobie rozkwasi łeb jadąc bez kasku, to ubezpieczenie nie pokrywa kosztów leczenia :-D Chyba rozsądny kompromis?

Strona 10 z 32 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów