Strona 29 z 32 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 311

Wątek: Jakim rowerem jeździsz?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Był gdzieś taki temat poruszany i było sporo na ten temat napisane.
    Moja zdanie na ten temat jest takie, jeżeli jeździsz gdzie indziej niż po równych drogach (asfalt i leśna/polna droga, gdzie nie ma dziur, ani korzeni, ani innych nierówności), to jedyne bezpieczne miejsce jest w plecaku.

Człowiek jest największą masą na rowerze, ma największą bezwładność, a co za tym idzie jest najmniej podatny na drgania, do tego jego konstrukcja jest elastyczna. Dlatego miejsce najmniej podatne na drgania to plecak wyściełany czymś miękkim, umieszczony na plecach rowerzysty. Ja tylko tak wożę aparat, czasami nawet w DH, czy innej ekstremalnej jeździe, jeśli nie mam innego wyjścia.

Uważam, że przymocowanie aparatu do jakiejkolwiek części roweru i jazda po korzeniach, kocich łbach, kamieniach i innych nierównościach wpływa negatywnie na wszelką mechanikę precyzyjną. Oczywiście nie do razu, ale po wielu takich wypadach zwiększa się ryzyko awarii.

Oczywiście, plecak na plecach to mniejszy komfort, łatwiej się pocimy, jest nam mniej wygodnie itd. itp., ale dla mnie to w ogóle jedyny akceptowalny sposób wożenia bagażu, z wyjątkiem długich wypraw, gdzie bagaż przekracza kilkanaście kilogramów i niezbędna jest przyczepka, albo sakwy.

A na jakich rowerach wożę ten sprzęt fotograficzny, jest pokazane na poprzedniej stornie. Na każdym z tych rowerów.

Uzależniony

Domyślnie

ja też czasem skacze na rowerze, nieśmiało bawię się w DH i powiem, że boję się wozić ze sobą aparat choć czasem trzeba (zbieramy się z kumplami w jednym miejscu i oni skaczą/zjeżdzają, a ja robię zdjęcia) i wtedy świetną robotę robi Tamrac Adventure 7 który ma 2 komory; jedną na sprzęt a drugą na dętkę/bluzę i cos do jedzenia
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

ostatnio wracalem ze zdjec , oczywiscie na rowerze , powolutku , spokojnie , bylem juz blisko domu , gdzie z bocznej ulicy wyjezdzal samochod , zatrzymal sie aby mnie przepuscic , ja spokojnie jade i patrze ze dziewczyna ktora byla za kierownica patrzy tez sie na mnie i ma zaslonieta twarz i widze ze rychocze ze smiechu , ale chce to ukryc , ale w koncu nie wytrzymala i ryknela smiechem , , wiec tez sie smieje i mowie jej czesc , pojechalem dalej i tez sie zaczolem smiac sam z siebie jak wygladalem , to juz wam nie bede pisal

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

domyslam sie ze jechales w tych ciuchach w jakich jestes na avatarze?
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Domyślnie

Ja jeżdze na starym już (powyzej 11lat - bo tyle go mam a kupiłem uzywany)
    rowerze amerykańskiej firmy GT model talerra
    rama CHRO-MO (pęknięta i spawana na głowce)
    osprzęt - Alivio

wymienione:
    widelec - RST Capa T5
    tylna piasta - LX
    przednia piasta - Deore
    tarcza przód - Deore
    opony przód/tył - Nokian 1,9 / noname 2,3

Chyba wszystko...
    Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
    zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg

www.nagor.prv.pl - FOTOblog.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

A czy ktoś stąd jeździ po Gdańsku w czarnym kasku czarnym KTMem z wielką czarną torbą lowepro? ;-)

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Pozdrower!
    Rowerki to moje hobby od baaardzo dawna,najczęsciej smigam po okolicach Wawki na szosowym Bianchi ,celeste rzecz jasna.
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Początki nałogu Awatar andrewjohn
    Miasto
    polski biegun ciepła

Domyślnie

Mnie trochę szkoda na rower lepszego sprzętu,bo często jeżdżę po wertepach,bezdrożach,błocie itp,więc często biorę ze sobą podręczny kompakt Panasonic FZ8.Jakość zdjęć może nie rewelacyjna,ale przynajmniej są,a i lżej pedałować pod górę.A rower to mam juz stary, taki troche poskładany...
    Canon EOS 450D+S10-20/4,5-5,6 + C15-85 IS USM+C50/1,8+C55-250 IS

Domyślnie

moj rowerek - Wheeler 6900 ProRide (osprzet Ritchey, Lx+Xt)
    450D, 50D, EF 50/1.8, EF 50/1.4, EF 85/1.8, EF-S 18-55, EF-S 55-250 IS, 15 x M42

valgonzarp
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Jeździ ktoś na Kronan'ie?
    Jo. Czerwonym bydlakiem. Ale tylko miejsko. Do jazdy w plener mam Gianta (Yukon, z '01 albo i wcześniej, nie pamiętam).

Oto i on.

Strona 29 z 32 PierwszyPierwszy ... 192728293031 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów