Strona 24 z 32 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 311

Wątek: Jakim rowerem jeździsz?

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Ale jakim plecakiem? Wiele rowerów szosowych ma normalne mocowanie na ramie do bagażnik pod sakwy, przedni bagażnik pasuje na niemal każdy widelec, a kombinacja sakwy przednie, tylne + worek daje duuuużą przestrzeń ładunkową. Jak w trekkingu.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Domyślnie

po pierwsze: biadolenie, że trzecia rano to nie jest dobra godzina na umawianie się na wycieczkę za miasto
    po drugie: czekanie co chwila, bo nie nadąża i irytujące płoszenie zwierząt wrzaskiem "poczeeeekaaaaj!!!" na cały las
    po trzecie: słuchanie marudzenia, że pewnie jestem cyborgiem i mam napęd na nikotynę, a on (ona) nie pali niestety, więc nie daje rady, a w ogóle to jest normalnym człowiekiem, a ja nie
    po czwarte: biadolenie, czy długo jeszcze będę łazić po tych krzakach i co ja tam w ogóle robię tyle czasu?
    po piąte: biadolenie że zimno
    po szóste: biadolenie że gorąco
    po siódme: biadolenie że pić
    po ósme: biadolenie że jeść
    po dziewiąte: śmiertelna obraza, bo miało być 20 km, góra 30 w sumie, a wyszło 60 i do domu drugie tyle
    po dziesiąte: żądanie wskazania najbliżej drogi do stacji PKP z kierunkiem Olsztyn Główny oraz wykasowania kontaktu z mojej komórki
    heh dokładnie ile razy ja cos takiego przerabiałem... co do tematu wątku to jeżdżę Kellys Lagoon mam go od roku i jest bez zarzutu. Jeżdżę nim średnio dużo głównie w sezonie wiosenno-lotnio-zimowym na uczelnię (Z Rumi do Gdańska co daje jakieś 70 km w dwie strony) i ciąglę mi brakuje czasu na jakiś dłuższy wyjazd... niestety

Bywalec
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Może masz rację, ale widziałem już trochę rowerów szosowych i żaden nie miał takiego mocowania.
    Złe rowery widziałem

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Kellys Salamander z 2007 roku. Fajna maszyna, odpowiadająca mi geometria ramy, dobry osprzęt. Świetnie się prowadzi. Zaraz po zakupie wymieniłem kierownicę (na giętą i szeroką na 70cm) i opony na Continentale Traffic (standardowe Nomady to tragedia - zerowe trzymanie w ciasnych szybkich zakrętach). Serio mam kupę uciechy z tym rowerem.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Elandril Zobacz posta
    Może masz rację, ale widziałem już trochę rowerów szosowych i żaden nie miał takiego mocowania.
    Złe rowery widziałem
    Prawdopodobnie skoro są specjalne obręcze trekkingowe-szosowe, to i nie wszystkie ramy są przewidziane do takich obciążeń Ba, nawet jest specjalna ekskluzywna grupa części szosowo-turystyczna Shimano Alfine z piastą wielobiegową i dynamopiastą do obręczy szosowych (32 otwory) i z hamulcami tarczowymi, gdyby komuś zwykłe nie wystarczyły
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    Witam. Coponiektórzy wożą swój sprzęt na rowerach więc pytam - na jakich? jakimi rowerami ganiamy?

zacznę od siebie -
    od sześciu lat mam GT Ricochet.... na XTR, XT, magurach HS 33 itp itd....
    amor(tyzator) stary RST - do natychmiastowej wymiany!

Mam pomysły na nowe wątki:

- Jakiej maszynki do golenia używasz ?
    - Jakiego kremu do golenia używasz ?
    - Jakiej pasty do mycia zębów używasz ?
    - Jakiej szczoteczki do zębów używasz ?
    - Jakich prezerwatyw używasz ?
    ...
    - itd.itp...

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Cóż, mam już przejechane w tym roku 1400 km, jeżdżę w pozycji wyprostowanej na tyle na ile wymaga teko konstrukcja roweru. Jeżdżę tak od 4 lat.
    Teraz rozumiem.
    Ja jeżdżę od 10 lat, a 1400 km to bywa - robię w miesiącu - i pewnie dlatego nie daję rady jeździć w pozycji wyprostowanej. Starość nie radość - pochyla się człek...

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Ale pozycja na mieszczuchu też nie jest taka do końca wyprostowana.

Domyślnie

author basic - i wypaśne bustery mudodałem - i tyle ;] od maja wyciagam go z piwnicy żeby pojeździc i jakos do tej pory nie miałem na to czasu - gdyby człowiek nie musial pracowac - ehhh
    EOS 40D, 17-85 IS USM, SIGMA APO 70-300 M, 50 1,8, 580 EX II, Manfrotto 804RC2

ZEBRA FOTO TEAM

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

10 letni Giant. Po kapitalnym remoncie z przed roku z oryginału została tylko rama i sztyca podsiodłowa. Obecnie na XT/LX. Ale Canona na nim nie wożę, bo trochę za dużo waży, co daje się we znaki zwłaszcza w terenie. Czasem zabieram stary kompakt sony - trochę popękany jest, bo przeżył już kamieniste upadki w Kotlinie Kłodzkiej, a nawet kąpiel w lodowatym (koniec kwietnia) strumieniu w okolicach Przesieki. Canona jednak trochę szkoda na takie zabawy.

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Ja nie używam kasku i nigdy nie używałem, ale wiem, że powinienem
    Ja używam tylko w górach. Ale chyba raczej powinienem używać w mieście. Z moich obserwacji wynika, że jazda ścieżkami rowerowymi w Warszawie jest dużo bardziej niebezpieczna niż np. strome zjazdy po kamieniach i korzeniach w Sudetach czy Karkonoszach.

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    A ja jakoś do kasku nie mogę się przekonać. Nie uważam jednak, że w kaskach jeżdżą buraki, ani bez kasków głupki, choć jak widziałem ludzi w kaskach jeżdżących po ścieżce rowerowej we Wrocku, 15km/h, to mnie trochę śmieszyło.
    Po jednej przeżytej "czołówce", kilku unikniętych i kilku innych niebezpiecznych sytuacjach myślę, że zamiast kasku na ścieżkach w Wa-wie odpowiedniejszy byłby zamontowany z przodu roweru potężny pług. Niestety, to jak niektóre osoby poruszają się po miejskich ścieżkach rowerowych jako żywo przypomina pod względem kultury to co się dzieje na polskich drogach.

Strona 24 z 32 PierwszyPierwszy ... 142223242526 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów