Mój to Unibike Evolution 06.
Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3
Jeśli rower to tylko Range Rover.
30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580
Wigry 2
a wogole uprawia tu ktos moze sporty rowerowe typu dirt street lub cos w tym stylu ?
Witam wszystkich,
W sumie to zabawne, ze mój pierwszy post na forum fotograficznym będzie o rowerach :-). Wychodzi na to, że pewne rzeczy wchodzą bardzo mocno w krew.
W temacie wątku - jeżdzę na Santa Cruz VP-Free z RockShox Boxxer Team 2006. Bawię się w zjazd i drobny freeride (bardziej jako wprawkę do technicznych odcinków zjazdów). Nie unikam też dłuższych niż wynikałoby to z posiadanego roweru wycieczek - ładnych kilka lat jeździłem na rowerze XC i ciągle czerpię dużo przyjemności z długich wypadów i podjazdów.
No a teraz o fotografii. Podczas zjazdów upadki są niestety dość częste, więc zakup aparatu i jego transport stały się wyzwaniem samym w sobie. Po długim wahaniu skończyłem jako posiadacz Canona G7 - kompaktowe rozmiary wygrały z uniwersalnością lustrzanki. dSLR byłby sporo lepszy z tytułu zdecydowanie szybszego niż w kompaktach ostrzenia, ale nie wykombinowałem żadnego sensownego sposobu bezpiecznego transportu tak dużego aparatu.
A z kompaktem pomysł miałem :-). G7 w pokrowiec, pokrowiec w czapkę, czapkę w metalowa puszkę po kawie i voila - system transportowy gotowy :-). Co prawda wypakowanie trwa mała chwilkę, ale to niewielki problem.
Do tego zabieram czasem ze sobą lampę 420ex. W drugą puszkę :-).
Pozdrowienia,
serhij
author traction albo opus wsztko na deorach
6D 30D 35 85 70-200 430EX
Pozdrawiam
serhij.... a czy przy ewentualnych upadkach ta mocca, rozpuszczalna czy jaka tam wozisz ze sobą nie wbija ci się w plecy lub też w części ciała nie zabezpieczone żółwiem czy tam innymi skorupami? go to chyba musi boleć....![]()
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
GIANT Boulder Se. Niestety coraz mniej, chyba, że się przerzucę na nocne wycieczki.:rolleyes:
Kolarką Giant-a. Zjeździłem tym rowerem pół Europy.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D