Cytat Zamieszczone przez kavoo
Acha - cos mi wspominal o tym, ze Nikon ma podobno jakies ogromne problemy finansowe i ten wyscig technologiczny z Canonem ponoc wpycha go do grobu w dosc szybkim tempie Slyszal ktos cos o tym? Bo ja sie nie interesuje wynikami finansowymi firm, ktorych nie jestem udzialowcem
Byloby baaaardzo kiepsko gdyby okazalo sie to prawda, nie ma nic gorszego niz monopol
to bardzo mozliwe, bo Nikon to tylko firma fotograficzna, a Canon to taki troche Samsung - od olowkow po czesci do statkow kosmicznych a skoro ktos ma skad przepompowac kase na rozwoj jedego dzialu, to przy odrobinie checi jest w stanie wywalic konkurencje z rynku

zreszta, kase Canona widac po marketingu - ta firma jest w stanie wcisnac ludziom wszystko.

rynek monopolistyczny to bylaby kleska. nawet teraz, z Nikonem trzymajacym konkurencje, w cenie do 1000$ masz wybor: albo brzydki, plastikowy korpus bez uczciwego pomiaru spotowego albo ladniejszy czarny, ale za to z wizjerem o powiekszeniu 70% i bez ISO 100. a tymczasem Pentax, majacy calkiem udanego *istDS-a (ze swietnym i tanim kitowym szklem) nie jest nawet w stanie zaistniec na tym rynku, bo ma za malo kasy na reklame. mozemy tylko zgadywac, o ile lepsza bylaby sytuacja, gdyby konkurencja byla wieksza :/