Wiem, że być może taki temat pojawił się już tutaj na forum, ale jestem w trakcie kupowania aparaciku i mam dylematy który z nich jest lepszy
Prosze o pomoc
Wiem, że być może taki temat pojawił się już tutaj na forum, ale jestem w trakcie kupowania aparaciku i mam dylematy który z nich jest lepszy
Prosze o pomoc
Byc moze sie pojawilhttp://canon-board.info/showthread.p...light=350D+D70
Czy miałeś je oba w ręce?
Jeśli nie, to zacznij od tego, aby udać sie w jakieś miejsce gdzie można je oba wziąć w łapy, porównać i zrobić kilka fotek; natomiast jeśli juz to uczyniłeś to jakie masz wrażenia?
Bo jeśli chodzi o zdjecia, to oba są w stanie wygenerować przywoitwe; a więcej zależy przede wszystkim od tego ziutka, co zza aparatu kręci pokrętłami i w odpowiednim momencie naciska przycisk... :-) a ponadto też od obiektywu, który domyślnie na wyposażeniu Nikona jest o dwie klasy lepszy.
Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 13-12-2006 o 11:00
Popatrz na dpreview, poszukaj hasła blooming, weź do ręki 350kę i..Ja mam 350kę, jestem zadowolony. Nie wiemy czego od aparatu chcesz, jaki masz rozmiar dłoni itd... Możesz ew. kupić ten tańszy, a $ przeznaczyć na szkła.
puszka, szkieŁko i błyskotka
Z tym hasłem jest trochę nie tak jak myślisz. Ten efekt występuje tylko
w specyficznych warunkach oświetleniowych, ludzie mający ten sprzęt po
prostu o takim zjawisku nawet nie słyszeli gdyż... nigdy się z nim nie spotkali
fotografując sprzętem w normalnych warunkach![]()
Po prostu sprawa przesadnie nagłośniona podobnie jak pudłujący AF w
350D :grin: Myśląc tym tokiem wolałbym mieć 1 na 1000 zdjęć z bloomingiem
na słońcu niż wszystkie fotki w ostrością która poszła w p[cenzura]u![]()
w makro widziałem d70s z obiektywem 18-70 poniżej 3000zł coś chyba 2799, a 350+18-55 była za ~ 3299...............
Czysta pieńdziesiątka + siakieś szkiełka.....+ LowePro Nova 1AW + Velbon DF50 + całkowity brak czasu + coś tam jeszcze
3299zł za 350D?? Teraz? Bez przesady!
moja 350d z: kitem, torba hama (jaka jest ale jest) i 1gb CF kosztowala w media 2222,22zl - kupowalem jakis czas temu (wrzesien/pazdziernik)
teraz zbieram na dodatkowe szklo i mam rebus
tamron 28-80 2,8 czy sigma 17-80, narazie czytam..... bo sie wypstrykalem z kaski