W stosunku do poprzednika D80 - czyli D70s - to dystans znacznie się zmniejszył. Niemniej Canon przy wysokim ISO szumi nadal mniej. Przyznaję się, że nie mam pojęcia jak to wygląda na wychodzących z aparatu jpeg-ach. Ja focę tylko w RAW-ach.
W stosunku do poprzednika D80 - czyli D70s - to dystans znacznie się zmniejszył. Niemniej Canon przy wysokim ISO szumi nadal mniej. Przyznaję się, że nie mam pojęcia jak to wygląda na wychodzących z aparatu jpeg-ach. Ja focę tylko w RAW-ach.
FOTOINKWIZYTOR
Na forum nikona jest też taki wątek i też sporo sensownych odpowiedzi. Ale po pierwsze weź te puszki do ręki, bo różnią sie filozofią sterowania i to bardzo. A po drugie jednak myśl głównie o szkłach, bo to najważniejsze.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
A ja z powodu problemów FF/BF w dwóch kolejnych korpusach 30D i praktycznie z każdym obiektywem (50/1.4 mam właśnie 5-ty egzemplarz) przestałem polecać Canona.