Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 163

Wątek: [Saurus] Cykloza

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Nowe skany, większych odbitek, inne kadry, niektóre nowe ujęcia, chyba lepsza obróbka - poprzednie usunąłem z serwera.

Proszę w końcu o jakieś komentarze... nikt się tu nie odzywa :sad:

Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

Początki nałogu Awatar hofi66
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cóż tu napisać:
    - zdjęcia są kiepskie pod względem technicznym,
    - drugi plan, czyli tło pogniecione ("wymiętolone"), mało ciekawe
    - kadry wymagają poprawy u góry i na dole
    - proponuję stworzyć jakiś klimat przy pracy z modelem, bo potem wychodzi to na twarzy
    - zachęcam do ananlizy zdjęć i książki Dederki "Światło i cień w fotografii"
    - jakiś plus - jedyne zdjęcie "interesujące" - ostatnie

Dla przykładu kilka moich - http://www.pbase.com/hofi/ernest i ostatnio http://www.pbase.com/hofi/basia

P.S.
    Też jestem amatorem

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez hofi66 ; 23-03-2007 o 23:06
    Trzeba mieć odwagę, by milczeć ...

Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Nowe zdjęcia- niestety nadal nie do końca radzę sobie z upodabnianiem skanów do prawdziwych odbitek (oryginały wyglądają lepiej), a te przepalenia to akurat wina skanera.

Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"

Galeria WWW

Miasto
    okolice Łodzi
    Saurus

Galeria WWW

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

mam nadzieję, ze na odbitkach nie ma tych "fantastycznych" białych plamek...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

No nie ma, to chyba są "rozświetlone" drobinki kurzu, taki urok. A może coś na temat zdjęć?
    Saurus

Galeria WWW

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Białe kropki trzeba było usunąć już na kompie w programie do obróbki zdjęć. Niestety ciężko same portrety oceniać bo jakość skanów jest naprawdę nieciekawa. Widać marny skaner. Powalcz trochę z ustawieniami sterownika skanera, może coś więcej uda Ci się wyciągnąć.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Na niektórych zdjęciach jednak więcej szczegółów stracę niezbyt dobre usuwając masę plamek niż je zostawiając. A akurat portrety uważam za lepiej zeskanowane niż ostatni fotki - zresztą tam nie o jakość chodzi.
    Z ustawieniami sterownika walczyć się nie da, bo skaner jest nieco antyczny i ma tylko automatyczne programy skanowania :] Ale może w PSie wyłączę bicubic sharper jako metodę zmniejszania bo przypuszczam że to może znacznie powiększać te plamki, a wyostrzał będę dopiero po zmniejszeniu.
    Saurus

Galeria WWW

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Plamki szanowny kolego usuwa się narzędziem łatka ewentualnie stempelkiem i nie ma to wpływu na jakość samego zdjęcia bo robisz to punktowo. Trochę zabawy z tym jest.
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Wiem czym to się robi i polega to na zastępywaniu jednego fragmentu zdjęcia drugim (pobranym z innego miejsca, lub stworzonym wg. otoczenia) i pędzelek zawsze jest większy od samej plamki - więc czasem to więcej szkód niż pożytku może przynieść. Ale tak to jest jak nie ma się co powiedzieć na temat samych zdjęć - bo albo jestem dziwny, albo przynajmniej mi plamki nie zasłaniają całych zdjęć.
    Saurus

Galeria WWW

Strona 4 z 17 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów