Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 104

Wątek: eos 1ds

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romciop Zobacz posta
    Mam jeszcze jedno pytanko czy jedynki cyfrowe wspolpracuja z lampami EZ czy tak jak moja 20 tylko z EX?
    Pierwszy wynik po wpisaniu w google "digital eos flash ez": Canon EOS beginner's FAQ:
    you must use an EX series flash unit with your digital EOS body if you want automatic metering. Earlier E and EZ series flash units will not fire with a digital camera.
    Czyli: nie zadziała.

Domyślnie

Bierz 1Ds.... to dobry sprzet, a jak jeszcze raz uslysze o szumach to sie porzygam A co do ceny to nie moja broszka, ale mozna kupic to taniej. Powalcz z Mikolajem.... moze zmieknie

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nadal sie waham ale chyba jednak 1ds

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Nadal sie waham ale chyba jednak 1ds
    Nie wiem nad czym? Tu sam sobie rozwiałeś wątpliwości (wprawdzie przez analogię, ale widać że doskonale wiesz o co biega):
    http://canon-board.info/showpost.php...4&postcount=33

"dawnego eosa 1 i eosa 5 namacalnie i mimo wszystko ze 1 byla starszym modelem byla duzo lepsza. Nawet dla samej "magii" trzymania jej w dloniach. Tego nikt mi nie powie. Cos takiego mial rowniez w sobie T90 ..."
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

do kupienia u Mikolaja Wieczorka INTERFOTO
    Uuuuu.. to faktycznie okazyja.. nie dość, że drogo, to jeszcze u Mikołaja..
    Niech zgadnę, prawie nówka, żadnych śladów używania i wszystkie 40.000 klapnięć tylko w studio, prawda?
    Kilka razy kupowałem u Mikołaja w dawnych czasach. Ponieważ praktycznie nigdy opis nie zgadzał się ze stanem faktycznym, zacząłem kupować w innych miejscach.

Za 9kzł możesz mieć nowe 5D z fakturą. Jak znajdziesz taką 1kę za 6kzł to kombinuj. Wszystko co droższe nie będzie warte Twojego zachodu.

A o szumach Ci nie kłamali: ISO400 max.
    Iczek: obiecałeś, to ruszaj z tym rękodziełem
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 13-12-2006 o 19:15
    Jarek

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    .
    Niech zgadnę, prawie nówka, żadnych śladów używania i wszystkie 40.000 klapnięć tylko w studio, prawda?
    Kilka razy kupowałem u Mikołaja w dawnych czasach. Ponieważ praktycznie nigdy opis nie zgadzał się ze stanem faktycznym, zacząłem kupować w innych miejscach.
    Kumpel kiedyś kupił EOS-a 5 od Mikołaja. Stan - n/u. Okazało się, że jest nieźle zajechany. Zresztą z tego co pamiętam, to był wątek na pl.rec.foto, dotyczący prawie nówek od Mikołaja. "Prawie" miało tutaj kluczowe znaczenie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Znalazlem cos takiego:
    Contact Manuel
    Manuel's Premium Gallery

Rating: 4.5 out of 5
    I moved up from the 20d, after much research found that this camera would give me the more bang for the money. I am very happy with the CMOS sensor the quality of the colors is fabulous much smoother then my 20d or Rebel 350. Noise does not seem to be a problem as I found that I could take photos at lower ISO speeds, below 640 ISO. The extra mp (11.1) are very helpful in finding the correct color temperature and when I crop. The menu is straight forward easy to learn, at least after the 20d and Rebel (very similiar to the Rebel. I give it a five because the perfect camera does not exist.
    10/15/2006 3:17:17 PM

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Znalazlem cos takiego:
    Contact Manuel
    Manuel's Premium Gallery

Rating: 4.5 out of 5
    I moved up from the 20d, after much research found that this camera would give me the more bang for the money. I am very happy with the CMOS sensor the quality of the colors is fabulous much smoother then my 20d or Rebel 350. Noise does not seem to be a problem as I found that I could take photos at lower ISO speeds, below 640 ISO. The extra mp (11.1) are very helpful in finding the correct color temperature and when I crop. The menu is straight forward easy to learn, at least after the 20d and Rebel (very similiar to the Rebel. I give it a five because the perfect camera does not exist.
    10/15/2006 3:17:17 PM
    Wiesz tylko to byłoby ciekawsze gdyby gdzieś znaleźć porównanie do piątki (jeśli chodzi o obraz oczywiście. A gdzieś takie było tylko nie mogę znaleźć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A o szumach Ci nie kłamali: ISO400 max.
    Iczek: obiecałeś, to ruszaj z tym rękodziełem

Jakis kabaret mial taki skecz w ktorym pada rozciągnięte jak guma slowo: B...Z...D...U...R...A....

Jaki max, jaki max?
    Sie pytam grzecznie.

Panowie... czasami mam wrazenie, ze plastykowosc fotek z 5D zawrocila Wam w glowie,.
    Ja jestem zwolennikiem powrotu to "struktury" ziarna i dlatego 1ds zdecydowanie mozna wykorzystywac powyzej 400 i to jak ladnie.

Z calym moim doswiadczeniem w zakupach u Mikolaja orazpo prostu z zyczliwosci sugeruje abys takie oskarzenia raczej umial udowodnic.

A ja sam w zyciu sprzedalem dwa D2H i dwa 1dmkII po roku z przebiegiem 4000 klatek? I co? Tez mam uklad w serwisie?

Rozumiem co miales na mysli, ale denerwuje mnie, ze "u nas" mozna powiedziec byle co. Zaczyna sie od niewinnego przekrecania licznika w D2X, a konczy sie na tym ze to TY jestes ojcem najmłodszego dziecka Anety K.

Mam nadzieje, ze rozumiesz...
    Zastanów sie czasem.... prosze.

I słusznie. Sugestie o zerowaniu migawki wycięte.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    (...)
    Panowie... czasami mam wrazenie, ze plastykowosc fotek z 5D zawrocila Wam w glowie,.
    Dziwne są takie uogólnienia. Może trzebaby zdefiniować ową plastikowość. No i owych Panów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów