Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 104

Wątek: eos 1ds

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Myślę, że lepsze byłoby porównanie EOS-a 5D do EOS-a 3, a nie do EOS-a 5. Między EOS-em 3, a 1V nie ma już takiej różnicy jak 5, a 1.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

nie porównuj analogów do cyfr... to nie ma sensu troche... tam najważniejszy był film, czyli nieelement aparatu a w cyfrach masz matrycę która jest jedna jedyna i na dodatek cała ze szmatek
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Myślę, że lepsze byłoby porównanie EOS-a 5D do EOS-a 3, a nie do EOS-a 5.
    .. a przynajmniej jeśli chodzi o to "jak się trzyma" 5D, nawet bez gripa, wbrew pozorom ma zupełnie sympatyczny uchwyt, nieporównywalny z 20D/30D.

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

a i tak najważniejsze jest jak aparat rejestruje rzeczywistość, czyli jak dobrą ma matrycę... a reszta to już bajerki..... ale co tam! 5D albo 1 D mark II, oba są wyśmienite

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Swego czasu trochę mnie interesował ten temat. Poczytałem i wyszło że ten 1Ds jest trochę szumiący niestety (sam fakt że czułośc kończy się na iso 1250), po drugie jest dośc wolny (uruchamianie i niezbyt duży bufor w Raw-ach). Jeśli chodzi o jakość obrazu to z mojego wywiadu wynika, że przy niższych czułościach jest lepiej niż w 5D zwłaszcza w zakresie koloru - bardziej naturalny.
    Z takich drobiazgów to posiada on niestety kiepskawy wyświetlacz (ten co w 1D) i czasami na zdjęciach pojawia się widoczna mora. Acha gdzieś też czytałem, że ma taką cechę, że na iso 100 szumi bardziej niż na 400.
    Są to oczywiście wszystko opinie znalezione na róznych forach i portalach i to jeszcze przefiltrowane przez moje preferencje. Najlepiej wziąć i potestować - jeśli to mozliwe oczywiście. Ja bym jednak brał piątkę .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

No zdaje się Arkan swego czasu zarzynał (dosłownie) nas tutaj samplami ze swojego 1Ds Ale wtedy chyba jeszcze nie było 5D na rynku.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romciop Zobacz posta
    Zdaje sobie sprawe
    Chodzi o 1 ds ten 11MB
    jest do kupienia za 9000
    cena wydaje mi sie dosc atrakcyjna (przebieg ok. 40.000 klatek)
    Jedyne co mnie powstrzymuje to to ze w tej cenie moge kupic
    nowego Eosa 5 choc Jedynka to zawsze jedynka

Dzieki za stonowanie odpowiedzi
    trochę dużo,za 10 000 tys można kupić MarkIIn z gwarancją i przebiegiem 10 000

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    nie porównuj analogów do cyfr... to nie ma sensu troche... tam najważniejszy był film, czyli nieelement aparatu a w cyfrach masz matrycę która jest jedna jedyna i na dodatek cała ze szmatek
    Chodziło mi jedynie o porównanie ergonomii aparatów, o to jak się trzyma itp. Co do reszty, to jak oczywiście nie ma co porównywać. Niestety w cyfrze lepsza puszka nie oznacza tylko lepszej ergonomii, uszczelnień, szybszego motoru itp., ale przede wszystkim lepszą matrycę. Ja zawsze wyznawałem zasadę wyższości szkła nad body, a w cyfrze ta zasada trochę straciła na aktualności.

Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Viracocha Zobacz posta
    Chodziło mi jedynie o porównanie ergonomii aparatów, o to jak się trzyma itp. Co do reszty, to jak oczywiście nie ma co porównywać. Niestety w cyfrze lepsza puszka nie oznacza tylko lepszej ergonomii, uszczelnień, szybszego motoru itp., ale przede wszystkim lepszą matrycę. Ja zawsze wyznawałem zasadę wyższości szkła nad body, a w cyfrze ta zasada trochę straciła na aktualności.

No niestety ja także musiałem przewartościować wszystkie moje poglądy i teraz nie kupiłbym anaoga za 3 tys złotych nie kupiłbym eosa 1V a raczej eosa 5 lub 3.... po prostu albo juz tyle nie robie na filmie albo też szkoda kasy na topową puszkę kiedy nietopowa można zrobic dokładnie takie same fotki

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam jeszcze jedno pytanko czy jedynki cyfrowe wspolpracuja z lampami EZ czy tak jak moja 20 tylko z EX?

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów