Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 104

Wątek: eos 1ds

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

do kupienia u Mikolaja Wieczorka INTERFOTO

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romciop Zobacz posta
    do kupienia u Mikolaja Wieczorka INTERFOTO
    Uuuuu.. to faktycznie okazyja.. nie dość, że drogo, to jeszcze u Mikołaja..
    Niech zgadnę, prawie nówka, żadnych śladów używania i wszystkie 40.000 klapnięć tylko w studio, prawda?
    Kilka razy kupowałem u Mikołaja w dawnych czasach. Ponieważ praktycznie nigdy opis nie zgadzał się ze stanem faktycznym, zacząłem kupować w innych miejscach.

Za 9kzł możesz mieć nowe 5D z fakturą. Jak znajdziesz taką 1kę za 6kzł to kombinuj. Wszystko co droższe nie będzie warte Twojego zachodu.

A o szumach Ci nie kłamali: ISO400 max.
    Iczek: obiecałeś, to ruszaj z tym rękodziełem
    Ostatnio edytowane przez oskarkowy ; 13-12-2006 o 19:15
    Jarek

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    .
    Niech zgadnę, prawie nówka, żadnych śladów używania i wszystkie 40.000 klapnięć tylko w studio, prawda?
    Kilka razy kupowałem u Mikołaja w dawnych czasach. Ponieważ praktycznie nigdy opis nie zgadzał się ze stanem faktycznym, zacząłem kupować w innych miejscach.
    Kumpel kiedyś kupił EOS-a 5 od Mikołaja. Stan - n/u. Okazało się, że jest nieźle zajechany. Zresztą z tego co pamiętam, to był wątek na pl.rec.foto, dotyczący prawie nówek od Mikołaja. "Prawie" miało tutaj kluczowe znaczenie.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Znalazlem cos takiego:
    Contact Manuel
    Manuel's Premium Gallery

Rating: 4.5 out of 5
    I moved up from the 20d, after much research found that this camera would give me the more bang for the money. I am very happy with the CMOS sensor the quality of the colors is fabulous much smoother then my 20d or Rebel 350. Noise does not seem to be a problem as I found that I could take photos at lower ISO speeds, below 640 ISO. The extra mp (11.1) are very helpful in finding the correct color temperature and when I crop. The menu is straight forward easy to learn, at least after the 20d and Rebel (very similiar to the Rebel. I give it a five because the perfect camera does not exist.
    10/15/2006 3:17:17 PM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    A o szumach Ci nie kłamali: ISO400 max.
    Iczek: obiecałeś, to ruszaj z tym rękodziełem

Jakis kabaret mial taki skecz w ktorym pada rozciągnięte jak guma slowo: B...Z...D...U...R...A....

Jaki max, jaki max?
    Sie pytam grzecznie.

Panowie... czasami mam wrazenie, ze plastykowosc fotek z 5D zawrocila Wam w glowie,.
    Ja jestem zwolennikiem powrotu to "struktury" ziarna i dlatego 1ds zdecydowanie mozna wykorzystywac powyzej 400 i to jak ladnie.

Z calym moim doswiadczeniem w zakupach u Mikolaja orazpo prostu z zyczliwosci sugeruje abys takie oskarzenia raczej umial udowodnic.

A ja sam w zyciu sprzedalem dwa D2H i dwa 1dmkII po roku z przebiegiem 4000 klatek? I co? Tez mam uklad w serwisie?

Rozumiem co miales na mysli, ale denerwuje mnie, ze "u nas" mozna powiedziec byle co. Zaczyna sie od niewinnego przekrecania licznika w D2X, a konczy sie na tym ze to TY jestes ojcem najmłodszego dziecka Anety K.

Mam nadzieje, ze rozumiesz...
    Zastanów sie czasem.... prosze.

I słusznie. Sugestie o zerowaniu migawki wycięte.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    (...)
    Panowie... czasami mam wrazenie, ze plastykowosc fotek z 5D zawrocila Wam w glowie,.
    Dziwne są takie uogólnienia. Może trzebaby zdefiniować ową plastikowość. No i owych Panów .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    JPanowie... czasami mam wrazenie, ze plastykowosc fotek z 5D zawrocila Wam w glowie,.
    Ja jestem zwolennikiem powrotu to "struktury" ziarna i dlatego 1ds zdecydowanie mozna wykorzystywac powyzej 400 i to jak ladnie.
    a wtrące swoje 3 grosze...

choc moje doswiadczenie w fotografii cyfrowej przy znakomitej wiekszosci z was jest po prostu żadne to akurat na podstawie moejgo dość krótkiego okresu bytnosci na tym forum i czytania poszczegolnych postów z tym co napisał iczek zaczynam sie powoli zgadzac... sam momentami zastanawiam sie czytając niektore posty czy tu w ogole jeszcze ma jakies znaczenie treść zdjęcia....

ktos to dosc ładnie ujał: przeciez aparat sie nie kupuje do zdjęc tylko by porównywac wykresy histogramy testy itp...

ok technologia jest wazna ale gdzie smusza być zachowane proporcje

jedno z najsłynniejszych zdjęc swiata ( mam na mysli ta dziewczynke poparzoną napalmem) nie jest ani specialnie ostre, ma ziarno ale dramatyzm jaki soba niesie własnie z tego wynika

pewien (podobno najwiekszy) mistrz w tkaniu perskich dywanów zawsze w swoim dziele wiązał z premedytacją kilka węzelków źle twierdząc ze dzieło zbyt idealne nie jest juz prawdziwym dziełem... i cos w tym jest

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

też kupiłbym nowa 5 a do tego poczekał ze 1-2 miechy bo po swietach ceny polecą na ryj... albo nietrafione prezenty trafią na ebay lub allegro równiez pare zł taniej

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

miełm 1ds, robiłem nim foty... matryca jest lepsza od 5d (którym robię teraz), chodzi o lepsze oddanie szczegółów.... balans bielis do ****, jakoś nie trafiał w punkt, współpraca z 550 EX także nie powalała szczególnie w przypadku oświetlania przedmiotu przede wszystkim lampą ( bez światła zastanego), wiem, że z dwóch ds'ów które były we firmie jeden już nie chodz
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Dopiero zaczyna

Domyślnie

na plus dla mnie przemawia fakt ze 1ds to byl flagowy model
    a tez nie chcialbym sie wkopac w nieudany zakup jest to jednak sporo zlotowek

Strona 2 z 10 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów