Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Wątek: Ef 50 1.8@1.8 ocena mydła i nieostrości

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mark_solo Zobacz posta
    Jaki wpływ na działanie AF ma ustawiona przysłona. Czy jak w aparacie ustawię f5.6, to będzie lepiej? Wydaje mi się, że wartość przysłony nie ma wpływu na działanie AF.
    Lepiej nie będzie, ale większe prawdopodobieństwo, że obiekt się załapię w głębię ostrości.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Lepiej nie będzie, ale większe prawdopodobieństwo, że obiekt się załapię w głębię ostrości.
    To raz.
    A po drugie obiektyw będzie ostrzejszy przy f/5,6 niż przy pełnej dziurze i oba te czynniki złożą się najprawdopodobniej na dużo ostrzejsze zdjęcie.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Z Twoja piecdziesiatka jest wszystko OK. Lepiej nie bedzie. I tak jest niezle biorac pod uwage fakt, ze ta piecdziesietaka to kawalek tajwanskiego plastiku za pare groszy

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Z Twoja piecdziesiatka jest wszystko OK. Lepiej nie bedzie. I tak jest niezle biorac pod uwage fakt, ze ta piecdziesietaka to kawalek tajwanskiego plastiku za pare groszy
    I to jest bardzo dobre podsumowanie wszystkich dotychczasowych dyskusji o ostrości 50/1.8.
    Takich czasów dożyliśmy że niemal zawsze jakość jest proporcjonalna do ceny i nie ma się co obrażać na rzeczywistość, bo to trochę dziecinne jest.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Domyślnie

a ja upierdliwie powtórzę: Dla mnie za duże mydło. Wyjustować i bedzię git.
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazzY Zobacz posta
    a ja upierdliwie powtórzę: Dla mnie za duże mydło. Wyjustować i bedzię git.
    A ja Ci powtorze, ze lepiej nie bedzie. Ten typ tak ma na pelnej dziurze.

Domyślnie

to jakie ja mam szkło..? a podobno miedzy 1.4 i 1.8 nie ma różnicy optycznej...hm
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 12-12-2006 o 23:45
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jazzY Zobacz posta
    to jakie ja mam szkło..? podobno miedzy 1.4 i 1.8 nie ma różnicy optycznej...hm
    LOL w takm razie po co je kupiles?

Domyślnie

DoMiNiQuE.. no własnie mówię: u mnie jest ostrzej a niby nie powinno być róznicy ;-)
    moje digarty

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów