Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 126

Wątek: Karta 4GB do EOS400D

Miasto
    Łódź / Bydgoszcz

Domyślnie

Najlepiej iść do sklepu z aparatem i zademonstrować, co się dzieje. Może uznają, ale wątpię.

Miasto
    Łódź / Bydgoszcz

Domyślnie

Moja karta też już przyszła z Żytniej po 5 dniach wliczając weekend i na razie wszystko z nią OK.

zajac31
    Guest

Domyślnie

Udało się w sklepie po wytłumaczeniu w czym problem, oczywiście za dopłatą, wymieniłem na Kingstona 4 GB i teraz śmiga bez problemu. Czyli do 400d lepiej nie brać Platinum tylko inne karty

shady
    Guest

Domyślnie

mi wymienili na nową, tez platinum i nadal jest podobnie chociaz w mniejszym stopniu ;(

Domyślnie

Właśnie od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 400D i od samego początku miałem problemy,już myślałem ,że kupiłem wadliwy sprzęt.Jednak po prześledzeniu Waszych postów na temat karty 4GB złożyłem reklamację w Media Markt, gdzie kupiłem aparat z tą kartą.Tam powiedziano mi ,że pierwszy raz o tym słyszą,ale reklamacji nie przyjęli.Kupiłem więc sobie nową kartę SanDisk ExtremeIII i aparacik poprostu hula!!!!Kartę postaram sie zareklamować u przedstawiciela Canon Polska.Dlatego dziękuję Wam za posty,dzięki którym wiem jak rozwiązać swój problem.
    Pozdrawiam Ryszard

Bywalec Awatar ishi

Domyślnie

była wadliwa seria Platinium HS, sieci już je wymieniły (teraz te dobre mają naklejoną zieloną krope i scięty róg opakowania) , sam używam taką i wszystko gra (w praktyce wolniejsza nawet od Kingstona 1GB ElitePro) mi wystarcza....

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

O kartach i problemach z nimi powiem parę słów.
    Mam kingstona niebieskiego (50x) elite pro 1GB.
    Mam platinum 2GB.
    Te karty, gdyby z nich zdjąć naklejki są _identyczne_.
    Różnią się tylko numerkami w napisie na krawędzi przeciwnej do tej z otworami. Ale czcionka i ilość znaków są takie same. Kończą się tak: ASS'Y IN TAIWAN.
    Zatem uważam, że karty są z tego samego ryżu robione, i z platinumem problemów nie miałem, ale z poprzednim egzemplarzem kingstona - tak.
    Aparat się zacinał, robił tyle ile się zmieściło w buforze i koniec - corupted data itp.
    Otwarcie klapki i zamknięcie pomagało - czasami.
    Tj zrobionych zdjęć nie traciłem, nawet jak potem aparat pokazał błąd. Wymienili mi tego kingstona i problemy zniknęły.
    Aha, w 350d.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minek Zobacz posta
    ...ale z poprzednim egzemplarzem kingstona - tak.
    Aparat się zacinał, robił tyle ile się zmieściło w buforze i koniec - corupted data itp.
    Otwarcie klapki i zamknięcie pomagało - czasami.
    Tj zrobionych zdjęć nie traciłem, nawet jak potem aparat pokazał błąd. Wymienili mi tego kingstona i problemy zniknęły.
    Aha, w 350d.
    Może to była podróbka? Kingston doczekał się wielu "oryginalnych inaczej"
    Z tego co wiem, to chyba nawet najwięcej tego było na naszym rynku

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krisspy Zobacz posta
    Może to była podróbka? Kingston doczekał się wielu "oryginalnych inaczej"
    Z tego co wiem, to chyba nawet najwięcej tego było na naszym rynku
    Nie wiem, oba egzemplarze (uszkodzony i ten co mi działa do dziś, już ponad półtora roku) kupiłem w fotojokerze. Tj kupilem pierwszy, na drugi zaś mi wymienili. I oba były zapakowane dosyć szczelnie i każdy z papierami że kingston że gwarancja itp.

rockded
    Guest

Domyślnie

Przeraziła mnie ta wiadomość trochę, jutro właśnie odbieram kartę Kingstona 4GB, mam nadzieję, że będzie ok.
    Jak już ją przetestuję to spisze model i zdam relacje, dodam że jest to karta standardowo dodawana do zestawu Canon 400D.

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów