Pokaż wyniki od 81 do 90 z 126

Wątek: Karta 4GB do EOS400D

Widok wątkowy

Greg_PL
    Guest

Domyślnie

Witam wszystkich.
    Niedawno także zaopatrzyłem się w 400D w wersji body. Obiektyw dokupiłem oddzielnie, tak samo jak i kartę - GOODRAM 2GB X80.
    Wszystko było przepięknie aż do dnia dzisiejszego, gdy ku mojemu zdziwieniu po przełączeniu wyłącznika aparatu w pozycję OFF działał on nadal, nie próbowałem robić zdjęć, w każdym razie zielona dioda nadal się świeciła.
    Po wyjęciu i ponownym włożeniu baterii (oczywiście oryginalna z zestawu) aparat się nie włączał. Pomyślałem że to pewnie wina karty więc ją wyjąłem.
    Bez karty aparat zachowuje się tak samo. Nie włącza się wcale lub włącza się i przez pierwsze kilka sekund można nawet przejść do menu lecz potem wisi. Przy tym wszystkim pojawia się jeszcze jeden słabo widoczny efekt - napisy na wyświetlaczu są lekko poszarpane lub niekompletne.
    Jak już pisałem wcześniej wyeliminowałem problem karty poprzez jej wyjęcie. Następnie zamieniłem akumulator bo akurat dokupiłem nowy zamiennik. Zdejmowałem nawet obiektyw i wyciągałem baterię podtrzymującą. Wszystko na nic.
    Po podłączeniu do komputera przez port USB aparat wykrywany jest jako nieznane urządzenie.

Czy ktoś spotkał się z takim problemem???

Pozdrawiam
    Greg
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dla jasności jeszcze dodam, że gdy aparat włączyłem po dłuższej przerwie pojawił się komunikat: "Err99 Shooting is not possible. Turn the power switch to <OFF> and <ON> again or re-install the battery."
    Niestety wyłączenie i włączenie czy też wyjęcię i włożenie a nawet zmiana baterii nic nie daje. Jak nie błąd to zwis.
    Ostatnio edytowane przez Greg_PL ; 18-04-2007 o 01:32 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów