była wadliwa seria Platinium HS, sieci już je wymieniły (teraz te dobre mają naklejoną zieloną krope i scięty róg opakowania) , sam używam taką i wszystko gra (w praktyce wolniejsza nawet od Kingstona 1GB ElitePro) mi wystarcza....
była wadliwa seria Platinium HS, sieci już je wymieniły (teraz te dobre mają naklejoną zieloną krope i scięty róg opakowania) , sam używam taką i wszystko gra (w praktyce wolniejsza nawet od Kingstona 1GB ElitePro) mi wystarcza....
Mam kingstona niebieskiego (50x) elite pro 1GB.
Mam platinum 2GB.
Te karty, gdyby z nich zdjąć naklejki są _identyczne_.
Różnią się tylko numerkami w napisie na krawędzi przeciwnej do tej z otworami. Ale czcionka i ilość znaków są takie same. Kończą się tak: ASS'Y IN TAIWAN.
Zatem uważam, że karty są z tego samego ryżu robione, i z platinumem problemów nie miałem, ale z poprzednim egzemplarzem kingstona - tak.
Aparat się zacinał, robił tyle ile się zmieściło w buforze i koniec - corupted data itp.
Otwarcie klapki i zamknięcie pomagało - czasami.
Tj zrobionych zdjęć nie traciłem, nawet jak potem aparat pokazał błąd. Wymienili mi tego kingstona i problemy zniknęły.
Aha, w 350d.
Przeraziła mnie ta wiadomość trochę, jutro właśnie odbieram kartę Kingstona 4GB, mam nadzieję, że będzie ok.
Jak już ją przetestuję to spisze model i zdam relacje, dodam że jest to karta standardowo dodawana do zestawu Canon 400D.
Ostatnia partia jaką (3x400d) dostałem z Canona miała na kartach 4 GB zielone kropki i mimo to żadna z nich nie była dobra. Wszystkie po kolei zawieszały aparat.
O obiektywach wiem prawie wszystko
to juz te wersje za >3000pln ... bo cos nici wyszly z podwyzki, na skapiec jak 2600 jest tak bylo.
Zobaczymy , jak sie skoncza sklepom zapasy.
O obiektywach wiem prawie wszystko
W dobie globalizmu gdzie servisy maja po kilka sztuk danej czesci zamiennej i jak cos to biora z centralnych magazynow a nawet z tajwanu to jesli odniesc to do sklepow to skonczenie zapasow powinno nastapic 2 tygodnie temu ... ciekawe ile takie agito ma danego modelu na magazynie 10-100...
to moze macie jakies typy dobrych kart ktore dobrze wspolpracuja z 400d???
Pojawiam się i znikam...