Pokaż wyniki od 1 do 10 z 126

Wątek: Karta 4GB do EOS400D

Mieszany widok

Początki nałogu
    Miasto
    Białoruś

Domyślnie

Zależy, jaki okaz się trafi.
    Mam już coś ponad 70 tys. zdjęć na przebiegu - używam tej Platinum i wszystko jest ok. - widocznie jakiś fart, błogosławieństwo Jaśnie Wielkiego Conana (czy Canona albo jakiegoś Onana...) albo cóś tego.
    Czytając temat, można dojść do wniosku, że wiele z problemów (większość?), to wina body. Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby ktoś, kto trafił trefny egzemplarz od razu pisał, że większość nie działa, zacina się etc.

winyl
    Guest

Domyślnie

Jestem nowa na forum, więc proszę od razu nie bić :P.
    Otóż mam pewien problem - mam kartę 4GB, używam jej już ok 4 miesięcy. W tym czasie setki razy robiłam zdjęcia, zgrywałam je z karty, kasowałam itd. Natomiast teraz skasowałam wszystkie zdjęcia, a mój aparat wyświetla, że moję zrobić tylko 80 zdjęć . Owszem, są ustawione na największą rozdzielczość, ale przedtem też tak było, wszystkie ustawienia byly takie same, a zdjęć dało się zrobić około 1000. Wiecie może co się stało i co mogę z tym zrobić?
    Ostatnio edytowane przez winyl ; 11-11-2008 o 21:48

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez winyl Zobacz posta
    Jestem nowa na forum, więc proszę od razu nie bić :P.
    Otóż mam pewien problem - mam kartę 4GB, używam jej już ok 4 miesięcy. W tym czasie setki razy robiłam zdjęcia, zgrywałam je z karty, kasowałam itd. Natomiast teraz skasowałam wszystkie zdjęcia, a mój aparat wyświetla, że moję zrobić tylko 80 zdjęć .
    Witam wszystkich na Forum (mój pierwszy raz... tzn post )
    Miałem z moją 400d na karcie 4Gb Sandisk Extreme III dokładnie taki sam przypadek, wybierając się w plener zobaczyłem, że mam powiedzmy 80 zdjęć do zrobienia, więc podłączyłęm kartę do czytnika i przeniosłem kilka folderów na dysk, po czym sprawdziłem - wolnego miejsca wyraźnie przybyło, ale aparat pokazywał nadal 80 zdjęć do zrobienia.
    Pomógł dopiero format karty. Podejrzewam że to może być sprawa firmware'u, zaraz po tym zdarzeniu wgrałem nowszy (ten z polskim menu) i jak na razie sytuacja się nie powtórzyła.
    Pozdrawiam all :-D
    EOS 400d + BG + KIT | Canon 28-135 IS USM | Speedlite 430EX | EOS 500 + BG + Sigma 28-200

Uprawnienia umieszczania postów