Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Blenda typu Handmade

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Blenda typu Handmade

Witam,

Czy ktos mial do czynienia z tym? Jak sie spisują? Bo slyszalem ze wystarczy miec tekture grubą w kształcie koła i dosyc ladnie i równomiernie obleikic ją sreberkiem i dac cos na brzegi zeby srebro sie nie rozwijało? Czy to bedzie spełniało swoje zadanie? Koszt wykonania takiej blendy jest tańszy o dobre 60zł
    Tektura - 6zł
    Srebrerko - 6zł
    Wykończenie - 5zł

Gdzie normalna blenda (dobra blenda) kosztuje ~70zł. Tylko ciekawe czy blenda handmade spełnia swoje zadanie?
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Domyślnie

blenda handmade spelni swoje zadanie, co wiecej mozesz zrobic jeszcze prostsza i tansza - ot kawalek cienkiego (3cm) styropianu, wycinaj w dowolne ksztalty

Tylko jedna rzecz - pomysl, ze musisz to gdzies przetransportowac... imho akurt w tym temacie rozrzut cenowy normalna/handmade nie jest na tyle duzy, by byl powodem 1)zabawy w tworzenie 2)niedogodnosci w transporcie 3)innej mimo wszystko specyfiki dzialania
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

rysiaczek - zacznijmy od tego, iż transport nie stanowi problemu Wykonanie pokrowcy na blende (sztywnych) to koszt 10zł (2szt.)
    Odnosnie styropianu to nie polecam, styropian sie moze zlamac dosyc latwo, a tektura gruba, sztywna nawet jakby w jakis sposob sie wygieła to mozna probowac wyprostowac, styropian sie rozsypie i lipa z blendy.
    Niby rzeczywiscie rozrzut cenowy niewielki bo różnica (z pokrowcem) 40zł od jednej sztuki, ale zawsze pozostaje pytanie, po co wydawac te 40zł wiecej skoro moze zostac w kieszeni a zrobienie blendy to 1 godzina wolnego czasu w niedziele :P

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Olszewski, jak zrobisz to rezerwuję sobie prezentację ze zdjęciami w T&T :-D
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja sobie zrobiłem jakiś czas temu blendę hand-made Na oko 75*50 cm. Z jednej strony srebrna, z drugiej złota. Kubaman- przywieść ją do Ciebie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    rysiaczek - zacznijmy od tego, iż transport nie stanowi problemu Wykonanie pokrowcy na blende (sztywnych) to koszt 10zł (2szt.)
    nie miałem na mysli pokrowca, lecz raczej rozmiaru.. nie wyobrażam sobie transportować mojej blendy ~60x90 rozlozonej (30cm po zlozeniu). Ale jezeli to nie problem dla Ciebie, to git - czekamy na T&T
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jako iż jestem nowy czy ktoś mógłby rozwinąc skrót T&T?
    Owszem transport dla mnie to nie problem Nad skladaniem blendy pomysle jak bede ją robił

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Tips&tricks - to taki dział na forum o wszelkiego rodzaju handmade'ach
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A moze gotowe ekrany zagrzejnikowe? W rulonie lub płytach? Nie aż tak łamliwe i niewiele kosztują a gotowe

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

są jeszcze takie maty na plaże bardziej elastyczne - ajako blenda w zalezności od światła może służyć nawet zwykły biały karton

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów