Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: Retusz profesjonalny w fotografii mody - przydatny link

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony
    Ja sądze, że powinieneś lepiej wziąć tą pannę i pstryknąć powtórkowe POPRAWNE foto niż siedzieć 4h nad rzeźbieniem w przysłowiowym, no ten tego... Ale spoko - poćwiczyłeś Corel'a i jest gicior
    Powiem więcej! O wiele lepiej by wyszło.
    Nie zawsze sie da powtorzyc...ale faktem jest, ze najpierw powinna byc poprawna fota a potem ew. korekcje. W druga strone to nic dobrego nie wrozy, szczegolnie jesli opanowanie obu narzedzi jest takie sobie.

Moje ostatnie wprawki w temacie: http://jedrysik.com/ret/

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kr4nkEd Zobacz posta
    Nie zawsze sie da powtorzyc...ale faktem jest, ze najpierw powinna byc poprawna fota a potem ew. korekcje. W druga strone to nic dobrego nie wrozy, szczegolnie jesli opanowanie obu narzedzi jest takie sobie.

Wiadomo, że nie zawsze się da. Tyle, że odnosiłem się do tego konkretnego zdjęcia gdzie podejrzewam to dziewczyna/znajoma/przyjaciółka autora - widać, że robione 'niestarannie' na tle obrusu/prześcieradła przy lampie zakładam biurkowej. Ale nie wnikajmy. Wyszło jak wyszło.

Cytat Zamieszczone przez Kr4nkEd Zobacz posta
    Moje ostatnie wprawki w temacie: http://jedrysik.com/ret/
    Powiedz mi Kr4nkEd, czy korzystasz z jakiś konkretnych pozycji (książkowych/inetowych) odnośnie retuszu w PSie czy po prostu na własną rękę nauczyłeś się tak rzeźbić? Mogłeś przy okazji tuturial wstawić ;-)
    Ciekaw jestem czy np. te źrenice/rzęsy wklejasz z innego foto czy rysujesz samodzielnie?

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Wiadomo, że nie zawsze się da. Tyle, że odnosiłem się do tego konkretnego zdjęcia gdzie podejrzewam to dziewczyna/znajoma/przyjaciółka autora - widać, że robione 'niestarannie' na tle obrusu/prześcieradła przy lampie zakładam biurkowej. Ale nie wnikajmy. Wyszło jak wyszło.
    Stad tez druga czesc mojej wypowiedzi. Jak juz mamy sytuacje, ktorej sie nie da powtorzyc to wolalbym zeby fotograf zrobil to dobrze niz dodal po sesji "cos sie zrobi w fotoszopie"
    (o jak ja kocham to zdanie)

Powiedz mi Kr4nkEd, czy korzystasz z jakiś konkretnych pozycji (książkowych/inetowych) odnośnie retuszu w PSie czy po prostu na własną rękę nauczyłeś się tak rzeźbić? Mogłeś przy okazji tuturial wstawić ;-)
    Ciekaw jestem czy np. te źrenice/rzęsy wklejasz z innego foto czy rysujesz samodzielnie?
    Odnosnie tego typu retuszu to poprostu wlasnoreczne doswiadczenia. W zasadzie jak wiesz co chcesz osiagnac to kwestia odnalezienia na poczatku odpowiedniego narzedzia...potem jakos leci. Tutorial: stempelek i jazda
    Rzesy rysowane (nie za gesto?) zrenice wyciagane z oryginalu + troche recznej kreski. Generalnie gdyby byla wizazystka (no nie powiecie mi ze byla...), lepsze swiatlo i swiadomosc tego co sie robi to na wstepie mamy duuuzo mniej babrania (kosmyk, bajzel we wlosach, twarz, skazy, usta).

Coś już napisał Awatar Pawlo
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja tez nie uzywam PSa bo nie umiem, ale za pomoca innego programu zrobilem cos takiego... http://www.fotoparty.pl/pgf/20_01/

wiem wiem, kazdy mowi ze plastic fantastic ale wlasnie o taki efekt mi chodzilo

Dopiero zaczyna Awatar yiang

Domyślnie hmm...

niedawno przesiadlem sie na cyfre i chetnie nauczylbym sie takich "sztuczek" moze mi ktos podeslac tutorial jak wygladzic itp skora, w ogole jak zrobic taki retusz? moze byc na ps cs2 (byle po polsku
    bede bardzo wdzieczny
    pozdrawiam
    yiang
    yiang

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Kup sobie książkę Scotta Kelbiego - najnowszą część.

Domyślnie

to ja dodam jeszcze jeden ritaczowy link:
    http://cbeau.ca/

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Kup sobie książkę Scotta Kelbiego - najnowszą część.
    no wlasnie co polecacie z ksiazek Scotta Kelbiego ? ale konkretnie ? bo wielu pisze ze najnowsza pozycje, tylko najnowsza pozycje ENG. czy tez najnowsza w PL tlumaczeniu ?
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Bywalec Awatar Kr4nkEd
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    to ja dodam jeszcze jeden ritaczowy link:
    http://cbeau.ca/
    Na pierwszy rzut oka "niezle". Ale juz na drugi wylazi masa niedorobek.
    Brak korekcji tych elementow, ktore nie zostaly dopracowane przy wykonywaniu zdjecia. Swiatocien, ksztalt.
    Poprawia rzeczy oczywiste a retusz to jednak cos wiecej niz wygladzanie skory.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Niektóre z tych fotków są mocno pojechane i bardziej przypominają ilustracje z Paintera niż retusz. Cóż takie są wymagania w kolorowych pisemkach ma być ładnie, gładko, kolorowo i wogle Pracują tam dostajesz dokładne wytyczne jak powinna wyglądać skóra jakiego ma być koloru itd... sądząc po rekordach sprzedaży tych że pism ta logika się sprawdza i tyle
    Ostatnio edytowane przez Zaibatsu ; 05-02-2007 o 10:10

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów