Cytat Zamieszczone przez Zielony
Wiadomo, że nie zawsze się da. Tyle, że odnosiłem się do tego konkretnego zdjęcia gdzie podejrzewam to dziewczyna/znajoma/przyjaciółka autora - widać, że robione 'niestarannie' na tle obrusu/prześcieradła przy lampie zakładam biurkowej. Ale nie wnikajmy. Wyszło jak wyszło.
Stad tez druga czesc mojej wypowiedzi. Jak juz mamy sytuacje, ktorej sie nie da powtorzyc to wolalbym zeby fotograf zrobil to dobrze niz dodal po sesji "cos sie zrobi w fotoszopie"
(o jak ja kocham to zdanie)

Cytat Zamieszczone przez Zielony
Powiedz mi Kr4nkEd, czy korzystasz z jakiś konkretnych pozycji (książkowych/inetowych) odnośnie retuszu w PSie czy po prostu na własną rękę nauczyłeś się tak rzeźbić? Mogłeś przy okazji tuturial wstawić ;-)
Ciekaw jestem czy np. te źrenice/rzęsy wklejasz z innego foto czy rysujesz samodzielnie?
Odnosnie tego typu retuszu to poprostu wlasnoreczne doswiadczenia. W zasadzie jak wiesz co chcesz osiagnac to kwestia odnalezienia na poczatku odpowiedniego narzedzia...potem jakos leci. Tutorial: stempelek i jazda
Rzesy rysowane (nie za gesto?) zrenice wyciagane z oryginalu + troche recznej kreski. Generalnie gdyby byla wizazystka (no nie powiecie mi ze byla...), lepsze swiatlo i swiadomosc tego co sie robi to na wstepie mamy duuuzo mniej babrania (kosmyk, bajzel we wlosach, twarz, skazy, usta).