Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 53

Wątek: Retusz profesjonalny w fotografii mody - przydatny link

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Iczek, ty robisz lepsze zdjęcia. Widać to proste
    A że retuszu lepszego nie zrobisz - a to mi już nie przeszkadza
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Coś już napisał Awatar koyot77
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

HolyDolySiuut nie no jak popatrzyłem po tych linkach, to aż się moje morale podniosło, że moje pierwsze próby w portrecie nie są aż takie tragiczne, przy takiej ilości poprawek, może się coś z nich wyciśnie.
    ...Właśnie próbowałem się znęcać nad jednym ze zdjęć, zacząłem jednak od odszumienia zdjęcia (iso8oo). Znalazłem na sieci ciekawy, abrdzo banalny program do retuszu z prostym tutorialem, nie ma to zbyt wiele funkcji, ale wstępnie pozwoliło mi się pozbyć zmarszczek, odbarwień na skórze - Zaraz mnie zakrzyczą poco jakiś program jak ma sie PSa (ja akurat nie mam)
    a programik to [ColorPilot MakeUp Pilot] - intuicyjny interface i mały tutorial w programie. Potem na podsatwie Tutorialu CB B&W na czarno biało i wyglądało już całkiem inaczej.

Link do tego programu: http://www.colorpilot.com/makeup.html
    oraz sampli za pomocą niego szykowanych:http://www.colorpilot.com/makeup_examples.html

Początki nałogu
    Miasto
    Racibórz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Zastanawiam się tylko ile takiemu doświadczonemu retuszantowi zajmuje doprowadzenie takiej foty do użyteczności? Godzina? Dwie? Dzień?
    jezeli chodzi o retusz twarzy (pryszcze, wypieki itp) plus ewentualnie male odchudzanie, poprawianie ksztaltow figury to jestes wstanie sie zmiescic w 15min jak masz wprawe :-) nawiasem mowiac od kiedy pracuje w zakladzie foto to juz nie wiem czy jestem fotografem czy grafikiem komputerowym :>

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

tylko patrzyc, jak w ogole robienie komus zdjec bedzie mijac sie z celem, a do PSa bedzie dolaczony face generator
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

ewentualnie male odchudzanie
    c42 - czy jakiś link do sposóbu odchudzenia ;D chodzi mi np coś na sposób wciągniecia nieco brzuszka, najlepiej jakiśprosty tutorial. [TNX]

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koyot77 Zobacz posta
    c42 - czy jakiś link do sposóbu odchudzenia ;D chodzi mi np coś na sposób wciągniecia nieco brzuszka, najlepiej jakiśprosty tutorial.
    (szowinizm on)
    hehe... mniej zarcia, wiecej cwiczen
    (szowinizm off)
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie

Scott Kelby, "Fotografia cyfrowa - edycja zdjęc". Wyjaśnia parę fundamentalnych myków, również retusz brzuszka czy innych części.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez eternus Zobacz posta
    tylko patrzyc, jak w ogole robienie komus zdjec bedzie mijac sie z celem, a do PSa bedzie dolaczony face generator
    To chyba troszke przesada - retusz istnial od zawsze i jest potrzebny - tylko narzedzia/mozliwosci sie zmieniaja. Tylko jak ktos po trzech godzinach siedzenia w PS-ie nad jedna fotka mowi, ze zrobil dobre zdjecie, to to jest pomylka.

Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rolaj Zobacz posta
    Scott Kelby, "Fotografia cyfrowa - edycja zdjęc". Wyjaśnia parę fundamentalnych myków, również retusz brzuszka czy innych części.
    ... dzięki, poszukam, popatrzę, na ile to jest dla mnie do zrealizowania.

...Tylko jak ktos po trzech godzinach siedzenia w PS-ie nad jedna fotka mowi, ze zrobil dobre zdjecie, to to jest pomylka...
    Wyżej się ktoś przyznał, że da radę w kilkanaście minut, aczkolwiek są zdjęcia, które mimo tych trzech godzin w PSie nie dadzą tej fotce - niczego. To wraz będzie rzeźbienie w G....

Uzależniony Awatar eternus
    Miasto
    Kraków / Tarnów

Domyślnie

naturalnie. Chociaz zakres retuszu momentami bywa juz zatrważający.
    Ciekawe jestem, czy nastapi taki punkt zwrotny, ze w swiecie mody minie zapotrzebowanie na taka sztucznosc, a wroci do łask (o ile kiedykolwiek w tych łaskach była) naturalność - ale taka prawdziwa, a nie dzisiejsza (bo przeciez o naturalnym wygladzie mozna przeczytac prawie w kazdym numerze pism typu Cosmopolitan. Oczywiscie wraz z dolaczona lista 50 podkładów, szminek...). Osobiscie jakos nie chce mi sie w to wierzyc.
    EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
    "Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
    że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów