Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: 430ex czy 580ex do EOS 30D?

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    czy róznica miedzy tymi lampami warta jest 170euro ? u mnie 430ex kosztuje 249e ,a 580ex 419e.

za róznice mozna by kupic grip BG-E2 choc mnie ten aparat dobrze w reku lezy, a i bateria wystarcza na to co robie.. czyli biegam po okolicy i udaje fotografa

niemniej jednak prosze o jakies racionalne argumenty
    Jest warta, osobiście mam 430ex, bo poskąpiłem kasy na 580-kę. Wydawało mi się, że mi wystarczy. Potem miałem okazję robić zdjęcia właśnie zestawem 30D + 580ex i różnica wbrew pozorom jest ogromna. Naprawdę warto dołożyć tę różnicę w cenie.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oczywiście, że tak. W zasadzie większość tutaj nie ma co do tego wątpliwości, no może oprócz autora wątku

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

"Kasa misiu kasa" dla mnie róznica w cenie pomiedzy 430 i 580 jest duża więc nawet o 580 nie myśle.a 0 430stce mysle w blizej nieokreslonej przyszłosci Jesli róznica kasowa jest dla Ciebie pomijalna to za wszystkimi - kup 580.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mnie osobiście wystarcza zupełnie 420EX ze Stofenem. W zeszłym roku na studniówce (wielka ciemna sala) jakby brakowało mi mocy i szybkości ładowania (można zdjąć dyfuzor i będzie). Ale od tej pory (głównie śluby) nie zauważyłem w/w braków. Mam też Metza 54 (jest niezastąpiony w pewnych sytuacjach, w innych wręcz przeciwnie), więc na co dzień używam 420. Dziś brałbym 430EX i basta Nie lubie zdjęć z przewagą flasha, wolę podnieść ISO.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

to zalezy jeszcze od tego jakie masz szkla i jakie robisz foty, bo moze rzeczywiscie 430 Ci wystarczy wiec nie ma co wywalac kase. uzywales wczesniej jakiejs lampy? poza wbudowana
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    to zalezy jeszcze od tego jakie masz szkla i jakie robisz foty, bo moze rzeczywiscie 430 Ci wystarczy wiec nie ma co wywalac kase. uzywales wczesniej jakiejs lampy? poza wbudowana
    jesli mam byc szczery to... mialem TTL z Zenithem
    to by było na tyle jesli o lampy chodzi....

obiektywy... T 17-50 2.8
    zamówiony canon 85mm 1.8
    w planie na wiosne 70-200 4.0 L IS(na puchar ameryki w Walencji )

no chyba ze zrobie jakis interes zycia a wtedy kupie leice M8(poprawioną :P ) i znikne z tego forum

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no to mi sie wydaje ze 430 Ci wystarczy no chyba ze robisz wesela to jednak 580.

fotografia biznesowa

Miasto

Domyślnie

no to mi sie wydaje ze 430 Ci wystarczy no chyba ze robisz wesela to jednak 580.
    nie robie wesel... w ogole słowo "wesele" działa na mnie jak woda swiecona na diabła za co kobiety mnie nienawidzą ale to inna bajka

ja robie fotki da siebie by powiesic cos ładnego na scianie lub by rozebrac jakąs niewiaste gdyz przyznam ze nikczemny bajer na delikatna "artystyczną" sesje rozbieraną bywa wręcz genialny

Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

hehe-ja nie mam takiego bajeru ale z reguly jak robie swojej dziewczynie foty to jakos tak niechcacy wychodzi
    a wracajac do tematu - ja w takim wypadku polecam z cala odpowiedzialnoscia 430ex
    Ostatnio edytowane przez schabu ; 12-12-2006 o 18:04

fotografia biznesowa

Miasto

Domyślnie

hehe-ja nie mam takiego bajeru ale z reguly jak robie swojej dziewczynie foty to jakos tak niechcacy wychodzi
    a wracajac do tematu - ja w takim wypadku polecam z cala odpowiedzialnoscia 430ex
    ale czy ja mówie o własnej dziewczynie ? z własną to po pewnym czasie juz kazirodztwo

oki to jade do sklepu "nie dla idiotow" i sobie kupie... bo w promocji 430ex jest u mnie po 249 euro a w razie czego odniose im mówiąc ze prezent nie trafiony

w ogole jakby ktos szukał 70-200 4.0 L IS to Media Markt w niemczech ma to w cenie 1049 euro... na ebay jest drozej o 100 euro!!! nie wiem skąd mają moze ukradli ale mają a 5D z obiektywem 24-105 L 4 IS za 2990... tego ebay równiez nie przeskoczy...

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów