Cytat Zamieszczone przez Adrian Olszewski Zobacz posta
No cóż. Okazuje się, że nie pojedynczym... Poza tym, testowałem druga puszkę z tym samym szkłem z innym szkłem tego typu, a potem wziąłem się za konkurencję. Zacząłem od N D80, potem D200 ze szkłem 80-200 f/2,8D ED (N)...Nie wydawałem na nowy aparat bądź co bądź sporo kasy, by wozić się po servisach. Choćby to były naprawy gwarancyjne. Nie mam na to ani czasu, ani ochoty. Zaczynam poważnie zastanawiać się nad zmianą systemu. Powstrzymują mnie jedynie szumy matryc w N, choć w D80 różnice są niewielkie. Przynajmniej do 800 (wg. testów)

(cytat z innego wątku)
Nie spodziewaj się, że nagle wszyscy w związku z tym uderzą na alarm i będą Cię odżegnywać od takiego kroku. Wybacz ale ten Twój post tak zabrzmiał jak groźba. Ja zawsze uważam że jak komuś coś w canonach nie pasi to na prawdę warto zmienić system niż się męczyć. Tylko nie generalizowałbym na podstawie kilku nawet przypadków, że AF w 30 D jest do ****. Bo uwierz mi znam co najmniej (wyłączając moją skromną osobę) co najmniej trzy osoby fotografujące akcję (głównie sport) które używają 30-tek i jakoś nigdy nie narzekali na problemy z fokusem. Nie wspominając już o tuzinach reporterów których spotykam na różnych imprezach i którzy wybrali te puszki min. ze względu na ich szybkość. A że nie są doskonałe toż przecież nic nie jest. Zapewniam Cię że Nikon też nieźle potrafi dać do pieca .